?

El mestre i director del col·legi públic de Montserrat, Josep Lluís Cases, va rebre divendres passat un homenatge amb motiu de la seua jubilació. Convocat per amics i ex-alumnes de Cases (Silla 1951) i en "reconeixement a l'aportació professional i personal" que tothom li reconeix, i amb l'excusa de la seua jubilació, el que en un principi s'havia previst com un sopar d'amics, de Silla i de Montserrat, va acabat convertint-se en un acte, celebrar a la Casa de la Cultura i en el qual van participar les institucions montserrateres, encapçalades pel seu alcalde, el Col·lectiu de Mestres de la Safor i Escola Valenciana.

Es va presentar un video biogràfic, en el qual van participar més de 50 amics i companys de Cases, així com antics alumnes, amb imatges de la seua vida i de la seua activitat social i professional. La participació de Silla, poble d'on és natural Cases, va estar important, perquè malgrat que la seua professió l'ha exercida a Xirivella, Torís i sobre tot a Montserrat (30 anys, dels quals 26 com a director), no ha abandonat mai les relacions i compromisos sillers, d'on ha estat regidor municipal. El catedràtic de l'Institut de Silla, amic i company d'estudis, Francesc López, va fer un parlament molt singular, perquè va rellegir el poema de Vicent Andrès Estellès, Assumiràs la veu d'un poble, convertint Cases en el protagonista. La intervenció de la representant del Col·lectiu de Mestres de la Ribera i la del d'Escola Valenciana van coincidir en senyalar la important llavor que ha dut endavant Cases, així com el seu ferm compromís amb la llengua i amb el País.

Amb un sopar popular es va cloure clos una jornada molt emotiva que ha estat considerada com el preludi d'altres actes que se dedicaran a aquest il·lustre mestre, perquè els organitzadors estudien la possibilitat de sol·licitar que el nou centre escolar porte el nom de Josep Lluís Cases i que l'ajuntament acorde el seu nomenament de fill adoptiu, com se li va fer saber, de manera informal, a l'alcalde.