?

L'escriptora de Benigànim Lucía Arenas Pastor ha guanyat el 31é Premi Enric Valor de narrativa juvenil que convoquen Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya per l'obra "El temps de Sara", un relat en el que la protagonista veu com canvia la seua vida el dia que fa setze anys. Per una banda, coneix a Àlex, una persona molt especial per a ella però, per una altra, son pare li conta un secret de família molt peculiar: li parla d'un gen que predestinarà la seua vida, de viatges impossibles de creure. El premi, lliurat anit al Centre Cultural de Picanya, està dodat amb 6.000 euros, la publicació de l'obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol.

Un total de 23 obres competien en esta nova edició del premi de narrativa juvenil Enric Valor al que, per primera vegada, podien presentar-se els treballs per correu electrònic. De fet, només cinc dels participants ho han fet en paper. El jurat, format per Pilar Puchades, Ivan Carbonell, Reis Juan, Sabina Asencio y Núria Sendra, ha decidit, per majoria, atorgar el guardó a l'obra "Els temps de Sara" per la recreació d'un món femení i familiar, l'ambientació històrica i l'agilitat de la lectura que proposa. El jurat també ha recomanat la publicació de l'obra "Deus ex machina. Història de Sam" per la singularitat narrativa i l'aposta reeixida per la literatura de ciència-ficció.

Lucía Arenas, que en l'actualitat exerceix com a professora de Tecnologia a l'IES de Vallada, va explicar que l'obra va tindre un primer destinatari molt concret, la seua cosina Marta, una adolescent de setze anys a qui no li agrada massa llegir. Arribaren a un pacte pel que ella aniria escrivint i Marta llegiria. Si alguna cosa no li agradava la canviaria. Una història a la seua mida. L'emplaçament, a més de ser conegut per ella, havia d'acomplir altres condicions: tindre una història rellevant i una bona localització i Gandia va ser el municipi escollit.