Residències de Música de Cambra, el festival internacional de Godella, fa set anys i comptarà amb el violoncel·lista Lluís Claret i el pianista i compositor Carles Santos com a grans atractius. El músic de Vinaròs estrenarà nou espectacle, Necessite temps, junt a la soprano Isabel Monar, ja habitual del certamen. Serà el dia 19, el setè d'una programació que s'estendrà durant nou jornades, del 13 al 21 de juliol. La composició de Santos donarà «color» a un projecte que manté la seua línia eclèctica, de barreja de diferents tipus de música de cambra. El festival va ser presentat ahir en València pel seu director, el clarinetista de la Orquestra del Palau de les Arts Joan Enric Lluna, i l'alcaldessa de Godella, Eva Sanchis.

Lluna, director també de formacions sinfòniques, va defendre la filosofia de que «la música no ha de ser tractada com un adornament, sinó com cultura que ha d'arribar a la gent».

Lluís Claret ve de família de músics. Precisament, durant el festival (dia 13) es presentarà també la correspondència entre Claret pare i Pau Casals durant la Guerra Civil. La família Claret es va establir posteriorment a Andorra. Lluís és hui un dels violoncel·listes més prestigiosos. Intervindrà el dia 14, en el primer dels concerts programats, amb obres de Bruch, Casals i Mozart.

El segon concert, el 16, porta per títol Cercant humanitat amb la música, dedicat als músics del Líban. S'interpretaran obres de Wissam Boustani, Houtaf Khoury i Prokófiev en el Teatre Capitoli, on també serà el de Claret. La proposta libanesa és de música de cambra amb arrels orientals, una raresa a Europa. «Música humanista, no religiosa», va aclarir Lluna ahir.

El dia següent estarà dedicat a Bach, amb una doble convocatòria en l'ermita de Campolivar. El grup Joves Talents i altres artistes solistes convidats oferiran el dia 18 en el Capitoli el programa Les estreles de la cambra: obres de Mozart, Martinon, Godefroid, Haydn i Ravel. El 20 de juliol, Moonwinds (compost per músics de vent de l'orquestra del Palau dels Arts) i el Quintet Frontela seran els protagonistes. El concert que clourà el festival, el dia 21, inclourà obres de Dvorák i Spohr, i el Glòria de Vivaldi, amb un cor i l'Orquestra del Festival dirigida per Lluna.