20 de noviembre de 2015
20.11.2015
Levante-emv

Bertomeu guanya amb «Els amants»

El cantautor valencià guanya el premi Celler Vall Llach amb la versió musicada del poema de Vicent Andrés Estellés

20.11.2015 | 03:53
Bertomeu guanya amb «Els amants»

El cantautor valencià Albert Ortega, més conegut per Bertomeu, ha guanyat el huité premi Miquel Martí i Pol, organitzat pel Celler Vall Llach, per la seua versió musicada del poema Els amants de Vicent Andrés Estellés. La bodega propietat del músic Lluís Llach guardonà amb 5.000 euros i una escultura de Josep Bofill al premiat, que no es creia que havia estat el finalista perquè té un amic que acostuma a telefonar-li fent-se passar per Lluís Llach.

«L´any que hem alliberat València de tots els mangantes que eren allí, ens donen aquest premi. Això vol dir que les coses van a millor», va dir Bertomeu al diari Ara durant l´acte d´entrega del premi el dimecres. «Espere que el premi done difusió i projecció a la feina que es fa al País Valencià», va afegir.

La cançó Els amants es pot trobar al llibre-disc Estellés infinit, il·lustrat per Empar Bou, companya del músic. Arran de l´Any Estellés, el poeta de Burjassot encapçalava el rànquing dels poetes de qui s´han musicat més textos en aquesta convocatòria del premi. En total es van presentar al premi 500 cançons.

Van quedar finalistes Bikimel, per El Borni, de Joan Vinyoli; Borja Penalba, Gemma Humet i Mire Vives, per Cançó per fer camí, de Maria Mercè Marçal; Ismael Clark, per Horaris nocturns, de Joan Margarit; i Xavi Múrcia, per Cap a les deus, de Joan Vinyoli. Abans d´anunciar el guanyador, cadascun dels membres del jurat va presentar un dels finalistes. El discurs de Josep Roca, el sommelier d´El Celler de Can Roca, sobre Cançó per fer camí va ser molt aplaudit.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Bumerang


Blog 'Pren la paraula'


La vella normalitat no era gens normal 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia