Des del mes de setembre passat, la Universitat ha engegat el projecte «Nau Social». Cada dijous es desenvolupen al Centre Cultural La Nau tallers de connexió sociocultural i expressió creativa amb col·lectius vulnerables per treballar cinc àmbits d´actuació: igualtat de gènere, salut mental, accessibilitat cognitiva, convivència escolar i persones sense llar.

L´equip multidisciplinari que desenvolupa el projecte, coordinat per l´educadora social Elizabet Catalá, es compon de professionals de la psicologia, la pedagogia, la producció artística, l´escenografia i el fotoperiodisme.

En les activitats han participat més de 70 persones, a través de la col·laboració d´entitats de caràcter social situades en l´entorn veïnal de La Nau. Els participants han experimentat amb diferents canals d´expressió com la música, la fotografia, la plàstica i el teatre. En els tallers han participat artistes com Mavi Escamilla, que va realitzar una visita guiada a la seua pròpia exposició, organitzada pel Patronat Martínez Guerricabeitia a La Nau, o el periodista Miguel A. Hoyos, que va impartir un taller de literatura adaptat als diferents col·lectius.

Aquest nou projecte cultural ha sigut possible amb la col·laboració de l´Obra Social La Caixa. Les entitats participants són la Fundació RAIS, Centre Municipal de la Dona CMIO-València, la Unitat de Salut Mental Trinitat, el Centre de Rehabilitació Biopsicosocial Museu, FEAPS i l´IES Barri del Carme.

Totes les activitats es mostraran en una exposició que el Centre Cultural La Nau prepara per a l´any que ve i en unes jornades sobre cultura inclusiva que la Universitat també està preparant.

«Emergents»

No és l´única iniciativa d´intervenció social a través de la cultura encetada per la Universitat. El Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València va donar a conéixer fa uns dies els projectes guanyadors d´«Emergents», una convocatòria d´ajudes finançada amb 12.500 euros per a dur a terme projectes culturals impulsats pels moviments ciutadans.

Des d´hui, i fins al divendres dia 4, el Centre Cultural La Nau acull unes jornades per presentar tots aquests projectes.