El Festivern inicia el compte enrere. La iniciativa que va nàixer ara fa onze anys com una nit de concerts pensada per tal d´acomiadar l´any escoltant música en valencià. Una dècada després, el festival de Tavernes de la Valldigna obri les seues portes els dies previs a Cap d´Any amb un cartell amb més de vint-i-cinc formacions musicals que desfilaran entre el 29 i el 31 de desembre per l´escenari saforenc.

El grup pegolí Smoking souls és enguany l´encarregat de presentar el festival d´hivern amb un vídeo promocional enregistrat a Tavernes de la Valldigna amb una cançó inèdita Nit Salvatge en la qual han col·laborat Els Catarres, Boikot i Toni el Sucio (Riot Propaganda i Los Chikos del Maiz) sota la direcció artística de Tresdeu Media. Una cançó de les més atrevides d´Smoking Souls, que s´apropa a sonoritats indie.

Entre les novetats de l´edició d´enguany destaca la publicació dels horaris d´actuació dels grups. A més des de l´organització del festival s´està treballant per a millorar la planificació dels accessos de tal manera que tothom puga accedir a l´envelat sense problemes.

Així mateix no hi haurà pausa ni descans el darrer dia de l´any al Festivern, és a dir, el 31 de desembre els concerts començaran a les 17.30 hores de la vesprada i acabaran de matí sense interrupcions. La Gossa Sorda, Boikot, Aspencat, Els Catarres, PlanB, Juantxo Skalari, At-versaris, Atupa, Bacora, Ítaca Band, Mox i el Punxadiscos Galàctic donaran la benvinguda al 2016 botant foc a la darrera nit de l´any.

Homenatge a Ovidi

A banda d´un bon nombre de concerts, el festival ofereix concurs de paelles, de campionats de futbet, raspall i basket, així com d´activitats culturals i d´una zona d´acampada gratuïta. De fet, el 30 de desembre Riot Propaganda, la unió temporal d´Habeas Corpus i Los Chikos del Maiz, compartirà escenari amb Oques Grasses, Skakeitan, Mai Mai, Smoking Souls, Égalité, King Kong Boy, Karra-Ska´l i Assekes.

El 29 de desembre la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna acollirà el concert homenatge a Ovidi Montllor de la mà de La Fera Ferotge (Inadaptats), Cesk Freixas i Pau Alabajos, en aquest cas l´entrada s´abonarà a banda i podrà adquirir-se a la mateixa Casa de la Cultura el dia 29. Mentre que en la festa de benvinguda de dimarts tindrem a les valencianes Pupil·les Dilatives, a Suquet de Rap i a Embolicats.

El preu de l´abonament del Festivern és de 26 euros per la compra anticipada i 30 euros en taquilla.