La Filmoteca de CulturArts estrena esta nit, a les 22.30 hores, a la sala Berlanga, el documental En el sótano (2014) del cineasta austríac Ulrich Seidl, un dels directors més controvertits i originals del cinema europeu actual.

Després de l'aclamada Import-Export (2007) i la perturbadora trilogia Paraíso (Fe, Amor i Esperanza) de 2012, Ulrich Seidl retorna al camp documental dels seus orígens amb una indagació sobre els usos insospitats que solen donar els austríacs als soterranis de les seues cases.

Ulrich Seidl torna a submergir-se en els aspectes més foscos de la societat austríaca i s'aproxima a certs temes polèmics com el sadomasoquisme, la passió per les armes de foc o la ideologia nazi, des d'una perspectiva en la qual conviuen l'humor i la tendresa amb el sòrdid, el terrorífic i el grotesc.

L'última pel·lícula d'Ulrich Seidl s'estrena a València en la Filmoteca de CulturArts, després d'exhibir-se en certàmens com la Mostra de Venècia, el Festival Europeu de Sevilla o el Festival Internacional de Cinema d´Autor de Barcelona.