El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha visitat les localitats de Tuéjar i la Yesa per atendre la seua petició de reunir-se amb els representants d´alcaldies, regidories i departaments de cultura amb el propòsit de presentar les línies estratègiques de l´Àrea així com els diferents programes culturals d´este departament per al present exercici 2017.

Rius ha aprofitat esta reunió de treball per traslladar als representants municipals d´estes dues localitats de la comarca dels Serrans «l´esforç» efectuat enguany per l´Àrea de Cultura, «per tal de potenciar la programació cultural municipal i dinamitzar la cultura en les comarques valencianes», a més de «donar compte dels programes de subvencions que tenim previst convocar i als quals es poden adherir els municipis que així ho estimen oportú», ha indicat.

El diputat ha incidit en que «la promoció de la cultura als pobles és un dels eixos fonamentals que donen sentit a l´Àrea de Cultura de la Diputació». Per esta raó, ha comunicat als alcaldes de Tuéjar y la Yesa, Francisco Javier Oltra i Miguel Ángel Sanahuja, que la corporació provincial «garanteix la partida pressupostària destinada a la cultura festiva pròpia» per tractar-se, en este cas, de municipis amb un cens inferior als 4.000 habitants.

Així mateix, Xavier Rius ha traslladat als representants municipals «l´estreta col·laboració establerta entre la corporació provincial i els municipis menuts» a través dels diferents programes que ofereix el Servei d´Assistència i Recursos Culturals (SARC). Alhora Rius també ha incidit «en l´aposta encoratjadora» que s´està realitzat per part de la Diputació de València per potenciar el projecte d´audiovisuals als pobles, iniciat el passat exercici i que contempla una borsa de produccions audiovisuals valencianes a disposició dels municipis interessats, els quals s´acompanyen d´una tertúlia amb representants o membres de l´equip de producció de cadascun dels documentals; així com els programes de promoció musical i les convocatòries de projectes intermunicipals.

Una iniciativa, esta última, que busca optimitzar els esforços en la gestió cultural, permetent i facilitant la col·laboració entre municipis i l´aprofitament de les sinèrgies que es generen, podent optar a estos programes projectes en els quals participen un mínim de cinc ajuntaments.