El guitarrista Pedro Aguiar, de 27 anys, i procedent de Brasil, ha resultat guanyador del XIV Concurs Internacional de Guitarra Alhambra que s'ha celebrat al Palau de la Música de València i en el qual han participat 24 intèrprets procedents de 16 països.

El primer premi, denominat Premi Internacional de Guitarra Alhambra, consta de 14.000 euros en metàl·lic i l'enregistrament d'un CD per al segell discogràfic Naxos. El jurat, integrat per Juan de Dios García Aguilera i Andrea González Caballero (Espanya), Alexander-Sergei Ramírez (Alemanya), Marco Tamayo (Cuba) i Andrea Vettoretti (Itàlia), ha atorgat el segon premi a Takuya Okamoto (Japó) i el tercer a José Alejandro Córdova Hernández (Mèxic), mentre que Ji Hjung Park (Corea del Sud), ha quedat finalista.

El Palau de la Música de València va acollir dissabte passat l'acte de clausura i lliurament de premis, al que va seguir un concert extraordinari a càrrec d'Alí Arango (guitarra clàssica), Carlos Piñana (guitarra flamenca) i Miguel Ángel Orengo (percussió).