L´Ajuntament de Torrent, a través de l´Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha aprovat la convocatòria d´una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent. Enguany, com a novetat, el certamen torna a ser anual i, a més, s´ha augmentat la dotació per a la categoria de narrativa.

La Junta de Govern ha aprovat la convocatòria i les bases que regulen els premis i esta setmana s´han firmat els convenis de col·laboració entre l´Ajuntament de Torrent, Caixa Rural Torrent i l´editorial Tabarca. La regidora d´Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, ha destacat de la convocatòria del premi que suposen «un clar estímul per l´acció cultural i artística i per la normalització del valencià».

Enguany, aprofitant que fa 20 anys de la creació dels Premis Ciutat de Torrent, es vol tornar a donar un caràcter anual a la convocatòria. L´altra novetat és la reestructuració de la convocatòria amb només els premis de narrativa i poesia, però amb un increment de la dotació per al primer. Així, a fi d´augmentar la visibilitat del certamen i donar-li més impuls, el Premi de Narrativa Juvenil serà de 12.000 € i passarà a ser un dels més dotats econòmicament de la Comunitat Valenciana.

En el cas de la categoria de narrativa, l´Ajuntament de Torrent es fa càrrec del pagament de part de la dotació del primer premi amb un import total de 9.000 €. Caixa Rural Torrent, per la seua banda, que patrocina el premi i es fa càrrec dels altres 3.000 €. L´editorial Tabarca assumix la dotació dels 1.800 € del premi finalista de narrativa i dels 3.000 € del premi de poesia.

Les obres aspirants s´han de presentar fins al dia 20 de setembre.