La cantant sarda Elena Ledda inaugurarà hui la Trobada de Música del Mediterrani en el Palau de la Música de València, on oferirà un recital en el qual repassarà una trajectòria artística que es va iniciar en els anys setanta i ha recorregut gran varietat de gèneres musicals. Ledda ha afirmat que la música mediterrània és «una de les principals expressions culturals de tots els pobles que, mirant cap a fora, ha construït la seua història i identitat a través de l'intercanvi cultural», i és fruit de l'intercanvi i l'encreuament de races, llengües i altres cultures.

La cantant, una de les presències destacades en les primeres edicions de la Trobada de Música en la dècada dels vuitanta, serà també l'encarregada d'inaugurar els Tallers de Música de la Trobada en els quals participaran els artistes presents en el certamen d'enguany i que se celebraran en el Col·legi Major Rector Peset. Els tallers, en els quals impartirà una classe magistral titulada «La veu en la música sarda», estan dirigits a estudiants del Conservatori Superior de Música de València però també estan oberts al públic en general.

A l'actuació de Ledda se sumaran els concerts de la cantant turca Çigdem Aslan, (dijous 11 d'octubre) i la bosniana Amira Medunjanin (13 d'octubre), dos de les veus més atractives de les noves músiques del Mediterrani per la seua singularitat i gran personalitat.

Medunjanin és una dels grans estels de les denominades noves músiques, reconeguda per la fusió d'estils i la cadència i sensibilitat dels seus directes. La representació masculina vindrà de la mà de Jonatan Penalba el 12 d'octubre, que encarna a una nova generació de músics valencians que manté la recuperació de les albaes i el cant d'estil com a referències estètiques.

La Trobada presentarà el divendres 12 a l'Orquestra Flamenca de Flautes de València integrada per 25 músics i dirigida pel compositor, pedagog i flautista Óscar de Manuel i conclourà el matí del diumenge en el Claustre de la Nau de la Universitat amb un espectacle en el qual participarà el cantautor valencià Andreu Valor al costat de la Banda de l'Olleria i el Cor de l'Eliana.

La trobada oferirà una nova experiència sonora ja que permetrà gaudir de les cançons del músic al costat de l'adaptació per a banda i cor d'un conjunt de temes basats en poemes d'escriptors valencians i catalans.