Ja estem a Nadal i les iniciatives per a fomentar l'adquisició de llibres en valencià se succeixen. Demà dimecres tindrà lloc l'acte de presentació de la campanya «Regala llibres valencians. Troba'ls en aquesta llibreria» organitzada per l' Associació Cultural Va de llibres (formada per Balandra Edicions, Edicions del Bullent, Edicions 96, Onada Edicions, Perifèric Edicions i Vincle Editorial) amb la col·laboraicó del Gremi de llibrers de València. L'acte serà al Col·legi de l'Art Major de la Seda a les 19 hores.

L'any 2014 sis editorials valencianes uniren esforços i llançaren la campanya 'Per Nadal regala llibres valencians. Troba'ls en aquesta llibreria', amb l'objectiu de promocionar el llibre i la lectura en valencià durant les festes de Nadal, fent visible una bona part de la producció editorial valenciana en la nostra llengua.

L'any 2016 i 2017 donaren un pas endavant aprofitant l'acte de presentació de la campanya per celebrar una festa amb què feliciten el Nadal a la societat valenciana, als lectors i lectores, una festa per als llibrers, les editorials, les llibreries i el comerç de proximitat

Actualment l'Associació cultural Va de llibres té com a president a Manolo Gil (Vincle Editorial), secretaria Àfrica Ramírez (Balandra Edicions), tresorera Núria Sendra (Edicions del Bullent) i com a vocals Jesús Figuerola (Perifèric Edicions), Dolors Pedrós (Edicions 96) i Miquel Àngel Pradilla (Onada Edicions).

El porrat és una fira tradicional molt arrelada a les terres valencianes, celebrant-se baix l'advocació d'un sant a l'ermita o església on se'l venera. es tracta d'un mercat on es venen dolços tradicionals i fruits secs. A la ciutat de València, el porrat de Sant Antoni és el primer de l'any i l'últim el de Santa Llúcia, al barri de Velluters, el 13 de desembre.