Dona i Cinema torna enguany amb la seua Secció Oficial a concurs en els cinemes Babel des del dilluns 14 al divendres 18 de gener, amb tres sessions diàries: a les 18h amb els curtmetratges (ficció, documental, animació i videocreación); a les 20h amb els documentals; i a les 22h amb llargs de ficció. La selecció compta amb 2 estrenes mundials: la videocreació I tie my hat I crease my shawl de la Italiana Zenì Febus i el curt d'animació Creatrinco Velve de Winona Regan (EUA). A més de 2 estrenes internacionals entre els curtmetratges ficció, i diverses estrenes europees, com el llargmetratge ficció opera cosina de la directora iraniana Maryam Zahirimehr Endless?, o el llarg documental My name is Jacque de la brasilera Angela Zoe, podem gaudir per primera vegada a Espanya d'aclamats documentals com Famielenlieben (Rosa Hanna Ziegler, Alemanya) o Roller girles revolution (Margaïd Quioc, França).

El dia 14 Raquel Agea estarà present després del visionat del seu curt Ferides contra l'oblit. El dimecres 16 també acudirà Anna Maria Staiano per a presentar el seu projecte de video creació Transexpace i amb Cati González, directora del premiat i aclamat llargmetratge de ficció EKAJ. El 17 comptarem Roman Manfredi, parlarà sobre el seu curtmetratge documental Everything that I'm not. I finalment el 18 estaran amb nosaltres Silvia Cannarozzi directora del curt ficció Farta, i Marta Pinheiro de Not an isolated story, imprescindible curt documental sobre la violència de gènere.

Segons expliquen els seus responsables, Dona i Cinema no solament aposta per les projeccions sinó per la creació d'un espai de debat i reflexió sobre el rol de les dones en tots els àmbits de la indústria del cinema. Hui mateix tindrà lloc a les 18.00h en el Col.legi Major Rector Peset (CMRP) un diàleg entre professionals «d'actriu a directora». Parlaran de l'experiència de passar darrere de la càmera amb 4 directores de la talla de Rosana Pastor, Olga Alamán, Jenifer Khalekova i Nata. A més el dimarts 15 a les 18.00h en l'Octubre CCC es projecteran els treballs en el cicle d'autores valencianes: En estimar (Nata Moreno), El cinquè genet (Rosana Pastor), El xat vaig daurar (Nata Moreno), Odos (Olga Alamán) i Shituation (Olga Alamán).

Dones darrere de la càmera

En este cicle ja clàssic del Festival, demà diumenge a les 18.00h en el CCC Octubre es podrà gaudir de la projecció de dos treballs d'una de les pioneres del cinema documental espanyol, Helena Lumbrera i una conferència a càrrec de la professora de la Universitat de Carolina del Nord Wilmington, María Camí.

A més a més, professionals del sector de festivals de cinema i associacions de dones en la indústria comenten les diferents iniciatives per a donar visibilitat a les dones en els certàmens, la qual cosa s'ha aconseguit i els futurs passos.