L'escriptor Vicent Enric Belda va ser guardonat amb el 38º Premi Enric Valor per la novel·la de terror Unes veus a l'altra part del mur, una obra que té com a protagonista a Paula, una adolescent amb una sensibilitat extraordinària que la fa capaç de comunicar-se des de molt xicoteta amb els morts.

La distinció, que va ser lliurada el passat divendres organitzada per l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotada amb 6.000 euros, la publicació de l'obra, que arribarà a les llibreries el pròxim mes d'abril, i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol concebut expressament per al premi.

En la novel·la, la vida de Paula, aparentment tranquil·la, es desenvolupa en un caseriu de la Vall de Laguar, i canvia de sobte quan mor el seu pare i ella ha de traslladar-se a Barcelona, a casa de la seua àvia paterna. En aquest pis elegant del barri de Sant Gervasi, mitjançant la influència d'una esgarrifosa presència sobrenatural, Paula descobrirà la vertadera història de la seua família, uns fets amb un rerefons terrible, que arrossegaran també la jove protagonista.

El jurat també ha nomenat una obra finalista, un fet que no es dóna tots els anys, a causa de la «gran qualitat» de les obres presentades. Aquest llibre és Ventalls de paper, de Lliris Picó, on Clara, una adolescent que lluita per recuperar-se d'un trastorn d'alimentació, i Carles, un dels seus companys de classe, fill adoptat de mare soltera, descobreixen la importància de la música, de la llengua, i el valor de l'amistat i de l'amor per a superar tota classe de traves.

Amb una aposta pel mestissatge cultural com a rerefons, l'autora torna a tractar les relacions familiars, l'assetjament escolar i els problemes als quals s'han d'enfrontar els adolescents d'avui dia, amb una prosa intimista i elegant. Lliris Picó ja va guanyar el premi Enric Valor fa quatre anys amb Moisés, estigues quiet.

El jurat -format per Carles Fenollosa, Vicent Gil, Lourdes Boïgues, Pilar Puchades i Nuria Sendra- va premiar per unanimitat Unes veus a l'altra part del mur per la «gran capacitat de crear i resoldre expectatives i enigmes al voltant de la línia narrativa central i mantenir la tensió en una obra de terror» i destaca la «bona construcció» del perfil psicològic de la protagonista.

L'acte de lliurament fou presidit per l'alcalde de Picanya, Josep Almenar, i la periodista Irene Rodrigo, directora del programa «Una habitació pròpia». A l'acte assistiren també el conseller de Cultura, Vicent Marzà, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler.