«L'universal és allò local sense portes». Ho va dir l'escriptor portuguès Miguel Torga, i ho ha posat en pràctica l'Ajuntament d'Aldaia. Les parets de l'àmplia zona d'aparcament del carrer Reis Catòlics s'han convertit en un monumental escenari a color dels protagonistes més famosos del cinema infantil, el còmic, els videojocs i la publicitat popular dels anys vuitanta i noranta del segle XX.

Personatges com Eduardo Manostijeras, Mario Bros, els Caça-fantasmes, Fido Dido, la Naranjito (mascota del Mundial de Futbol de 1982), Alícia al País de les Meravelles de Walt Disney, el simpàtic robot Johnny 5 de la pel·lícula Cortocircuito, E.T., l'extraterrestre d'Spielberg amb la seua bicicleta voladora i el famós comecocos Pac-Man, han cobrat vida a Aldaia amb siluetes gracioses i acolorides.

Una vistosa mostra d'art urbà al carrer realitzada mitjançant la tècnica de pintura amb esprai a càrrec de l'artista local José Manuel Cervera 'Plati' i el seu equip, els quals, emulant la tècnica del grafit, han aconseguit omplir de color i bellesa un espai convencionalment no artístic com són les inexpressives parets d'un pàrquing.

Este mural s'afegix a la Ruta Urbana Artística d'Aldaia (RUA) en la qual, a través de diverses iniciatives promogudes dels d'Àrea Cultura, s'ha anat configurant al municipi en els darrers anys un camí d'art on es poden contemplar passejant pels carrers vora una trentena d'escultures, pintures i altres intervencions artístiques realitzades per artistes de diversa procedència de dins i fora d'Espanya.

Art al carrer que expressa estètica, idees, emocions i diverses visions del món. La RUA continua el seu camí. Les pròximes intervencions al carrer es realitzaran en la façana de l'Antic Ajuntament i en parets escollides situades als carrers Coladors i Galotxa.

Entre les obres de la RUA trobem 14 escultures singulars realitzades en els darrers anys per un conjunt heterogeni d'artistes, com ara l'espectacular «Homenatge al Protocol de Kioto» i «Escultura d'Aigua» (coneguda popularment com la «Pipa» o la «Carxofa» de Joan Llaveria i Joan Peiró, ambdós del Grup Art i Entorn de la Universitat Politècnica de València. O evocacions a Aldaia com ara «Palmito: el llenguatge de la mirada» de Teresa Cháfer, «Penell» de Pepe Murcia, i «Ventall» de Pepa Fos, José M. Alonso i José Manuel Ramos. Igualment hi ha escultures que rememoren fites històriques, com «Homenatge a la Constitució de 1978» d'Andreu Alfaro, o bé sentiments vius i profunds com «L'abraç» de María José Zanón, «Hitos» del Grup Artístic Kilates i «Harmonies» de José Antonio Orts.