El Festival Flamenc és el gran protagonista en la programació del mes de maig de l'Auditori de Torrent. El cartell d'esta nova edició, que enguany avança les seues dates i se celebra del 17 al 19 de maig, el cartell d'enguany el conformen quatre espectacles que abasten totes les disciplines del flamenc i estils i formats molt diferents entre si.

El Festival l'inaugura la formació valenciana Reina Roja que, liderada per la cantant María Briones i el percussionista Rafa Villalba, serà l'encarregada de posar la nota transgressora al festival, amb el seu flamenc-pop contemporani i innovador. La seua posada en escena sap combinar el més subtil i preciosista amb l'altament energètic i pasional oferint-nos un viatge sonor a través de les seues pròpies composicions o reivindicant a grans artistes com Concha Piquer, Rafael de León, Manuel Quiroga, J.A. Goytisolo, Cesària Évora o Marvin Gaye.

El ball flamenc estarà representat per partida doble en este festival: d'una banda, Las Turroneras amb el seu espectacle «Cuatro tacones y un sentío», unes joveníssimes artistes que es van donar a conèixer al gran públic en quedar finalistes del concurs Got Talent en 2018; per un altre, Fuensanta La Moneta, balladora ja consagrada que donarà mostra del seu profund dramatisme expressiu amb el seu últim espectacle «Granada solo tiene salida por las estrellas», un cant dansat, on la balladora, fugint de convencionalismes, argumenta artísticament per mitjà de les eines del teatre-dansa, sobre la relació creativa que al llarg del temps es desenvolupa a Granada entre els poetes i els flamencs.

I per a tancar el festival, la guitarra flamenca de Paco Soto, qui tendix ponts entre les tradicions culturals àrab i occidental, tal com queda patent és el seu últim treball «Dos Mares», un recorregut per la seua infància a Tànger que li va deixar molt marcat, eixe anar i venir d'influències àrabs i flamenques en l'Estret de Gibraltar, en eixa barreja de Mediterrani i Atlàntic, d'Espanya i el Marroc. Per a este disc ha comptat amb artistes de primer nivell com són Duquende, Jorge Pardo, Javier Pujol o Hesham Essam.