L'Orquestra Simfònica de Bankia (OSB) interpreta hui obres de Mozart i Dvirák a partir de les 19.30 hores en Auditori del Palau dels Arts de València, dins del seu cicle d'estiu. L'OSB és un projecte de l'entitat que el seu objectiu és difondre la cultura musical i afavorir l'ocupació dels joves músics, ha explicat en un comunicat.

Els joves músics que formen l'Orquestra Simfònica de Bankia interpretaran, sota la direcció del mestre José Sanchís, el Concert per a piano número 21 en Do Major de Wolfgang Amadeus Mozart i la Simfonia número 8 en Sol major, opus 88, del compositor txec Antonín Dvorák.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha destacat «la professionalitat dels joves, d'entre 22 i 31 anys, que formen part de l'Orquestra Simfònica de Bankia».

A més, ha subratllat «el suport de l'entitat a una orquestra que impulsa el talent musical dels joves, la seua formació contínua, així com la inserció laboral d'instrumentistes d'elit».

Per la seua banda, el director musical de l'orquestra, José Sanchís, ha reconegut que «per a l'OSB és una il·lusió i una gran responsabilitat actuar en el Palau dels Arts Reina Sofia i poder mostrar als ciutadans el treball i el talent musical de la jove orquestra». «Estem segurs que gaudiran amb el reportori tan meravellós i que amb tant afecte hem preparat», ha apuntat.

L'Orquestra Simfònica de Bankia acosta «la música com a llenguatge universal al conjunt de la societat espanyola, fomentant i difonent les seues activitats musicals, simfòniques, líriques o camerísticas», segons ha informat l'organització en un comunicat.

Formada per un total de 52 músics especialistes en clarinet, contrabaix, fagot, flauta, oboè, trombons, trompes, trompeta, violes, violins, violoncels i timbal, l'orquestra ofereix la promoció i el suport als seus membres a través de l'activitat professional i la col·laboració de solistes de reconegut prestigi nacional i internacional.

Nova ópera

El coliseu valencià acollirà el pròxim dissabte Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti. Es tracta d'un drama tràgic en dos parts amb Llibret de Salvatore Cammarano basat en la novel·la The Bride of Lammermoor de Walter Scott. L'Orquesta de la Comunitat Valencia (OCV) interpretarà la peça amb la direcció de Roberto Abbado