02 de diciembre de 2019
02.12.2019
Levante-emv

La Biennal de Gravat de Xàtiva romandrà oberta fins al pròxim dia 12

La italiana Federica Bau ha guanyat el primer premi amb l'obra «Orain II», que es troba a la Casa de Cultura

02.12.2019 | 04:15
La Biennal de Gravat de Xàtiva romandrà oberta fins al pròxim dia 12

Les obres premiades en la 15.ª edició de la Biennal Internacional de gravat Josep Ribera de Xàtiva es podran visitar fins al 12 de desembre en la Casa de Cultura de la localitat de Las Costera. El passat mes d'octubre es va nomenar a Federica Bau (Sesto Sant Giovanni, 1990) guanyadora de la Biennal amb l'obra Orain II, realitzada amb la tècnica aguatinta i aiguafort; fotopolímer i fotogravat. El jurat també va reconéixer a Ariel Kofman (Argentina) per Ciutat de CATVdrales en tècnica Xilografia; a Mehrdad Khataei (Iran) per Chronicle of a Suspens in Zero Degree 2 en tècnica aiguafort i aguatinta; i a Carmen Isasi Martínez (Madrid) per l'obra A resultas de lo que cae en tècnica fotogravat.

El jurat d'aquesta edició 2019 va estar conformat per primera vegada en la història íntegrament per dones: la Doctora i professora de Belles arts de la Universitat Politècnica de València, Amparo Berenguer Wieden; l'artista plàstica i gràfica Mercedes Balaguer Mitjans; i la Doctora en Belles arts per la UPV i guanyadora de la IV Biennal del Gravat de 1997 Anzhela Malyshava. A més, van estar també presentes la regidora de Cultura de Xàtiva Raquel Caballero, el president del Rotary Club Xàtiva Rafael García, i el tècnic responsable de la Casa de Cultura Josep Sanchis, en qualitat de secretari. La participació d'enguany ha estat provinent de països com Taiwan, Estats Units, Argentina, Polònia, Itàlia, Iran, Índia, Bulgària, Bielorússia, Àustria, Mèxic i Espanya.

«S'han presentat al voltant de 150 obres de més d'una desena de països, resultant guanyadora una jove italiana com Federica Bau. Açò demostra que la biennal de gravat Josep de Ribera és un premi consolidat i de gran prestigi internacional després dels quasi trenta anys que porta celebrant-se», va destacar la regidora de Cultura Raquel Caballero.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Frugalitat


Blog 'Pren la paraula'


Paraules amb denominació d'origen 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia