28 de febrero de 2020
28.02.2020
Levante-emv

La UV acull la celebració del Dia Rosalía de Castro

La Universitat organitza un acte esta vesprada a la nau, per a homenatjar a l'escriptora gallega més universal en l'aniversari del seu naixement

28.02.2020 | 04:15
Un moment de la celebració que va acollir la Universitat de València en 2018. levante-emv

Un any més, la Universitat de València acull la celebració del Dia de Rosalía de Castro, coincidint amb l'aniversari del naixement de l'escriptora galaica més universal. L'acte, organitzat pel Centre Galego de València i dedicat en esta ocasió al personatge històric de María Soliña, tindrà lloc hui, a les 18:30 hores, a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau. L'entrada és lliure fins a completar la capacitat de la sala.

L'edició d'enguany, sota el títol «María Soliña, dona i mite. La meiga en la tradició gallega oral i escrita», partix de la vida de María Soliña i del trist episodi d'acusació de bruixa per part de la Inquisició, per a parlar del mite i de la figura tradicional de la meiga, paradigma de la Galícia màgica i llegendària immortalitzada per autors com Ramón María de Valle-Inclán, Camilo José Cela o la pròpia Rosalía de Castro. Este homenatge pretén, a més, ser un preàmbul a la celebració del Dia Internacional de la Dona el pròxim 8 de març.

L'acte començarà a les 18:30 hores a l'Aula Magna de la Nau amb la inauguració i els discursos institucionals, i a continuació es donarà pas a l'actuació del grup de gaites del Centre Galego de València. Posteriorment tindrà lloc una xarrada dramatitzada sobre el personatge històric de María Soliña, seguit d'un recital musical a càrrec de la cantant gallega Lucía Pérez, representant d'Espanya en Eurovisió 2011. Finalment, s'oferirà un vi d'honor amenitzat també pel grup de gaites del Centre Galego de València.

Amb esta nova commemoració, el Centre Galego de València consolida el doble objectiu que es va marcar en 2018: d'una banda, homenatjar la insigne Rosalía de Castro, i d'altra, reivindicar el llegat d'altres gallegues il·lustres que, al llarg de la història, han jugat un paper important en el camp de les lletres, les arts, les ciències, l'educació, el pensament o les tradicions.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Femar


Blog 'Pren la paraula'


La vella normalitat no era gens normal 

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia