La balena de fusta és tan majestuosa com les que es veuen a la tardor i les primeries de l'estiu a les aigües del cap de Sant Antoni. L'obra es titula «Lliure» i l'ha creada l'artista de Xàbia Miguel Ángel Miguel. El bell i immens animal fuig de la contaminació del petroli i el plàstic. Recerca la llibertat d'un món més conscienciat i sostenible. Aquesta escultura no és l'única que denuncia la destrucció del planeta. «Naturaleza devastada», obra de la creadora holandesa establida a Els Poblets Marie-Louise Kersbergen, mostra a un pelicà, l'ocell més compassiu, que obri el bec desmesuradament. Tota l'obra està feta amb materials trobats casualment.

Aquestes dues obres amb missatge mediambiental formen part de la mostra «Escultures enfront de la mar». L'art és un element transformador del paisatge. El moll del port esportiu i turístic Marina de Dénia esdevé una galeria d'art a l'aire lliure. L'escultura de Juan Caravaca «Reverencia al Covid» parla de la supèrbia humana. «Representa com la civilització es doblega davant d'un virus invisible», diu aquest artista de Dénia.

L'exposició inclou també obres d'Andrés Escrivá («Silueta iniciática de un espacio descansando sobre el mar»), José Antonio Ahuir («Ojo de cerradura»), María Eugenia Vázquez-Gundin Etcheverría («Chakra raíz»), Salvador Mollà («Regina amb peix») o Tomás Sivera («Marineros sin rostro»).