L'activitat en la Biblioteca Municipal de Burjassot -ubicada en la Casa de Cultura de la localitat - no para durant l'època estival i els seus fons bibliogràfics acaben d'incrementar-se en més de cent novetats de literatura en valencià.

Segons la direcció del centre, d'entre les recents adquisicions «predomina la novel·la i, dins d'este gènere, la negra, que seguix batent rècords d'interés per part dels lectors». Entre altres títols de novel·la negra, els usuaris ja poden trobar en les prestatgeries de la biblioteca La gàbia d'or de Camilla Lackberg, La cara nord del cor de Dolores Redondo i En nom del fill de Donna Leon. En la secció de poesia destaca El cor heretge d'Aina Garcia Carbó -premi València Nova Alfons el Magnànim- i en la de literatura científica Equilibrats i descalços de la terapeuta Angela J. Hanscom.

Enguany, com a mesura de seguretat per causa de la crisi del coronavirus, «és necessari sol·licitar cita prèvia per tal d'efectuar préstecs o devolucions de llibres fins a nova orde», explicaren des de la Casa de Cultura de Burjassot .

Campanya solidària

Per altra banda, com és habitual des de fa uns anys, continua en marxa la campanya 'Sanció solidària. No et quedes sense llegir'. La iniciativa està dirigida a aquelles persones que per algun motiu es retarden en la devolució de material prestat -llibre, revista o pel·lícula, entre altres documents- i són sancionades amb la corresponent multa.

La Casa de Cultura de Burjassot canvia el correctiu per l'entrega d'aliments de primera necessitat i no peribles per a la seua distribució entre les famílies més desfavorides de la localitat. Els usuaris d'este equipament cultural no sancionats també poden col·laborar en esta causa solidària.