El canonge de la Catedral de València, Arturo Climent, ha publicat el llibre titulat 'Catedral de València. Església Mare', que inclou més d'un centenar de fotografies i que té com a finalitat «que el lector conega millor la història i l'art de la Catedral i tota la vida religiosa que alberga».

D'esta forma, a través de les seues 330 pàgines, el llibre «pretén ser una guia catequètica, mostra l'inici de la fe cristiana a València, el martiri i sepulcre de sant Vicente Mártir i la història de la Catedral, la primera pedra, com es van anar construint les capelles de la girola i la nau central, i els diferents bisbes que ha tingut i que han promogut la seua decoració artística», va indicar el canonge en un comunicat de l'Arquebisbat.

L'obra forma part de la col·lecció 'Llocs que parlen de fe', amb llibres del mateix autor sobre Natzaret, Betlem, el Jordà, Jerusalem, Roma amb el martiri de sant Pere i una segona part, amb el de sant Pau, i que en este seté lliurament està dedicada a la Catedral de València, amb l'objectiu de «seguir la vida de Jesucrist a través d'estos llocs».

En els cinc anys que porta com a canonge, Climent ha «intentant conéixer a fons l'arquitectura i l'art de la Seu però també la seua vida, perquè la Catedral no és parròquia però té molta vida religiosa»: «Tenim culte, se celebren batejos, comunions i noces i, sobretot, l'atenció espiritual als fidels, amb l'eucaristia i les confessions», va assenyalar.

En el llibre, editat per Paper Plegat, també es descriuen «les 'joies' de la Catedral, com el retaule major, els àngels músics i les tres portes així com les obres principals del Museu de la Catedral», on, a més, pot adquirir-se el llibre, així com en la Llibreria Paulinas de València, situada en la Plaça de la Reina, 2.