Nou poetes procedents de diferents llocs de la Comunitat Valenciana es donaran cita el pròxim 15 de setembre en Àmbit Cultural de Colón en la semifinal del segon Premi Nacional de Poesia Viva #LdeLírica, que organitza Àmbit Cultural d'El Corte Inglés amb la col·laboració de diferents col·lectius culturals, entre ells Hotel Postmodern a València.

Àmbit Cultural d'El Corte Inglés, La Piscifactoria Laboratori de Creación i La Posibilidad comparteixen l'objectiu d'acostar la cultura als ciutadans, per a difondre i fomentar la creació poètica, i dins del seu projecte #LdeLírica coordinat per Gonzalo Escarpa, han concebut este premi de poesia viva, recitada, contemporània i oral, amb la finalitat de donar a conéixer a tota Espanya el talent emergent i l'alta qualitat de les noves propostes dins del camp de la lírica.

L'esdeveniment, de gran èxit en la seua anterior edició, se celebrarà el 15 de setembre a la sala d'Àmbit Cultural d'El Corte Inglés de Colón amb un aforament reduït de 40 persones com a màxim. Esta edició s'ha vist marcada per la covid, però malgrat això, El Corte Inglés ha seguit avant amb el concurs comptant amb el suport de jurats locals i al voltant de 50 col·lectius, aconseguint d'esta forma reunir 300 participants i quasi 600 poemes. D'ells, nou van ser seleccionats en la zona 3, corresponent a la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia. Ells són: Nelo Curti, José Such, Lola Macarell, Borja Navarro, Gabriela Pavinski, David Silvestre, Marta Fornés, Don Rogelio J i @sumirenokoibito.

Complint amb el que s'estableix en les bases del Premi, se celebraran 6 esdeveniments de classificació en 6 ciutats diferents, que comptaran amb la participació de 9 semifinalistes cadascuna:

Zona 1: Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, La Rioja - divendres 11 setembre-19h. Zona 2: Catalunya, Aragó, Balears - dimecres 9 de setembre - 19:30h. Zona 3: Comunitat Valenciana, Murcia - dimarts 15 setembre - 19h. Zona 4: Andalusia, Extremadura, Ceuta i Melilla - divendres 4 setembre - 19:30h. Zona 5: Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Madrid - dilluns 14 setembre - 19:30h. Zona 6: Illes Canàries - divendres 11 setembre - 19h

De cada zona eixirà un finalista triat per un jurat que a València estarà compost per: David Pascual, Mr Perfum d'Hotel Postmodern; Pita Sopena Castiella, subdirectora d'Àmbit Cultural a nivell nacional; María Benet Serra, responsable d'Àmbit Cultural València, i Pau Pérez Rico, director regional de Comunicació i Relacions Institucionals d'El Corte Inglés.

La final se celebrarà a Madrid en l'Àmbit Cultural de Callao. El poeta que resulte vencedor en la final de Madrid compartirà una trobada poètica amb una figura consagrada a l'auditori de la Reial Acadèmia de la Llengua.

La reserva de plaça per a assistir a la semifinal de València es realitzarà en el correu ambitoculturalvalencia@elcorteingles.es