El Museu de Prehistòria de València, junt a setze municipis, proposen un ample programa d'activitats que inclou visites guiades, tallers didàctics i rutes de senderisme, a més de donar a conéixer el patrimoni arqueològic d'època prehistòrica i ibérica en terres valencianes.

Els jaciments es troben per tota la geografia valenciana començant al nord per Ademuz, Aras de los Olmos, Gátova, Villar del Arzobispo, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Llíria, Olocau, Sagunt, Montcada, Yátova, Bicorp, Ayora, Moixent, per arribar finalment a Tavernes de la Valldigna i Gandia.

La Cova del Parpalló, a Gandia, obri este estiu les portes del seu centre d'interpretació els caps de setmana i, a més a més, ofereix visites guiades a la cova els dissabtes a les 10:00. La cova és el jaciment del Paleolític superior més important de les terres valencianes.

La Cueva de la Araña i el Barranco Moreno de Bicorp, ofereix visites guiades -amb reserva prèvia- als dos conjunts que formen part de la declaració de Patrimoni Mundial des del 1998. La Cueva de la Araña i els jaciments del Barranco Moreno, ubicades a uns paratges naturals privilegiats, formen una de les agrupacions d'art rupestre neolític més importants.

La Cova de Bolomor

La Cova del Bolomor, important jaciment situat a Tavernes de la Valldigna, ofereix tallers didàctics els dissabtes a la vesprada del mes d'agost en el Parc Arqueològic, a més de l'experiència 'Campament Neandertal' les nits del 12 i el 26 de setembre i visites guiades al matí dels dies 13, 19, 20 i 27 de setembre.

El jaciment de la Bastida de les Alcusses, situat a Moixent, és un assentament iber del segle IV aC que destaca pel seu sistema defensiu conformat per una muralla, diverses torres adossades i quatre portes d'accés. Ofereix visites guiades gratuïtes de dimecres a diumenge, de 10:30 a 14:00 hores; i visites lliures de dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 i de 18:00 a 20:00, i diumenges i festius de 10:00 a 14:00.

El jaciment de Puntal dels Llops, a Olocau, va ser una fortalesa clau per a la defensa i la vigilància del territori edetà, ocupat durant els segles V i II aC i de la qual destaca la seua muralla, la torre de guaita i un conjunt d'habitacions obertes a un carrer central que recorre longitudinalment l'assentament.

Es pot visitar en estiu gratuïtament amb guia des de les 9:30 fins a les 13:30, i inclou la visita a la col·lecció museogràfica de la Casa de la Senyori.

El Molón de Camporrobles, al cim d'una muntanya a la comarca de Requena-Utiel, oferirà visites guiades gratuïtes al jaciment i al centre d'interpretació tots els dissabtes de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00; i els diumenges i festius de 9:00 a 13:00.

L'assentament ibèric de El Torrejón de Gàtova, ofereix visites guiades gratuïtes -prèvia reserva- de dilluns a divendres i els caps de setmana amb grups mínims de 4 persones els dissabtes i 10 persones els diumenges.

Yátova ofereix visites a la seua col·lecció museogràfica durant este estiu, i visites guiades al jaciment ibèric del Pico de los Ajos els dies 1, 22 i 23 d'agost.

El Tossal de Sant Miquel, a Llíria, podrà visitar-se amb reserva prèvia sols a partir de setembre, amb un protocol de mesures de seguretat i un màxim d'assistents per ordre de sol·licitud.

El jaciment ibèric de El Tòs Pelat de Moncada, ofereix visita guiada gratuïta el dia 26 de setembre. L'eixida està prevista des de l'Ermita de Santa Bàrbara a les 10:00.