Torna la música a les aules

Torna la música a les aules

Torna la música a les aules

Torna la música a les aules

Torna la música a les aules

Torna la música a les aules

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana reprenen les classes presencials del nou any escolar després del llarg període en què s’han mantingut tancades les aules a causa de la situació d’estat d’alarma per pandèmia. No ha sigut fàcil adaptar les classes durant aquest temps ja que la música necessita assajos col·lectius i classes instrumentals presencials.

En aquest nou curs, es proporciona una adequació dels espais ajustant-se a les mesures de la nova era Covid seguint el que estableix segons el protocol sanitari marcat pel Govern.

La música i les societats musicals són el principal element cohesionador de la Comunitat Valenciana. En els quasi 600 centres que componen la Xarxa d’Escoles de Música de la FSMCV no només es formen a futurs músics, sinó també persones amb valors com el companyerisme, la creativitat, la il·lusió i l’amor per la música. A més dels prop de 5.000 professors, les societats musicals es mantenen gràcies a l’esforç d’una de les xarxes de voluntariats més extenses del país tenint en compte el número de federats i socis que componen l’organització: més de 1.100 bandes de música, més de 600 centres educatius, més de 40.000 músics, més de 60.000 alumnes i 200.000 socis.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha comunicat les mesures bàsiques de seguretat i d’higiene per a garantir una experiència segura en els centres educatius. A través dels seus canals de xarxes socials i també de manera directa als 557 associats, la Federació ha insistit en la importància de complir mesures com garantir sempre un mínim de metre i mig de distància entre els alumnes, la rentada de mans obligatoria amb gel hidroalcohólic a l’entrada i eixida de les aules o la desinfecció i ventilació de les mateixes entre classe i classe.

En quant als alumnes -recorden des de FSMCV- serà obligada la utilització de mascareta per als majors de 6 anys en tot moment que permeta la pràctica de l’instrument, del qual hauran de fer ús exclusiu i de manera personal. Altres recomanacions inclouen la senyalització de les entrades i eixides dels centres així com la utilització de mampares de separació si existeix la possibilitat.

Gràcies a aquest període de preparació, les societats musicals han pogut obrir les portes de les seues aules en les últimes setmanes amb total seguretat, confiança i mantenint l’excel·lència musical que caracteritza a aquest col·lectiu.

«Des de la Federació estem molt contents en veure les imatges que ens arriben des de les nostres societats amb la volta dels alumnes de música a les aules», comenta Daniela González, presidenta de FSMCV. «Les escoles de música són el motor fonamental d’aquest col·lectiu i representen una pedrera de talent amb un valor cultural i social incalculable», comenta.

Imatges d’algunes de les aules de societats musicals on s’observa totes les garanties sanitàries, com distància, mascaretes i presa de temperatura.