La Fundació Baleària ha reunit les obres de disset artistes en l’exposició col·lectiva «Baleàrics ODS», que busca conscienciar sobre la importància de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i a Agenda 2030 de les Nacions Unides. Va ser inaugurada el passat dissabte 10 d’octubre a la Torre dels Ducs de Medinacelli del Verger, on estarà fins el 4 de novembre, i posteriorment visitarà altres sales valencianes i a Balears.

Aquesta nova exposició és la tercera edició de «Baleàrics», que l’entitat organitza junt amb el Govern dels Illes Balears i que any rere any exposa de manera itinerant les pintures i escultures d’artistes originals dels territoris on opera la naviliera.

En aquesta ocasió, el tema principal de la mostra són els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb els quals Baleària està compromesa des de la seua entrada en la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial, l’any 2010, i l’objectiu del qual és contribuir al desenvolupament sostenible, promoure la igualtat d’oportunitats i la inclusió social, i preservar el planeta. Així, cadascun d’aquests artistes han realitzat tres obres, específicament per a aquesta exposició, inspirant-se en cadascun dels 17 ODS.

D’aquests pintors i escultors, dotze són de les illes Balears: Júlia Fragua, Miguel Ángel García López, i José Carlos Bonet d’Eivissa; Luis Maraver, Beatriz Polo, Esther Olondriz, Ramon Company, Joan Pascual Roca i Jorge Cabral de Mallorca; Florit Nin i Anna Carreras de Menorca; i Mar Ample de Formentera. Altres tres són valencians -Empar Boix (València), Fernando Seguí i Natalia Ribes Hankins (Alacant)-; i un d’ells, Hasna Khadir, és d’origen algerià.

Ricard Pérez, gerent de la Fundació Baleària afirma que «amb aquesta exposició aconseguim donar visibilitat als ODS, amb els quals contribuirem a tindre un món millor, i, a més, reunim artistes de diversos dels territoris en els quals operem, amb el que també impulsem l’intercanvi cultural». Al seu torn, el comissari de la mostra, Antoni Torres, assegura: «Esperem que servisca per a donar a conéixer més aquests objectius i també per a conscienciar-nos que hem de treballar perquè es puguen complir i així el món avance cada dia cap a un futur millor, més sostenible».

Després del seu pas per la Llonja de la Cultura del Verger, la mostra viatjarà fins a les altres sales gestionades per la Fundació Baleària, a Dénia, Pego, Pedreguer, i també a l’altre costat del Mediterrani a Mallorca i a Menorca.

La naviliera, lidera mesures innovadores relacionades amb el respecte del medi ambient com la seua aposta pel gas natural com a combustible per als seus vaixells. A més, també impulsa la reducció de plàstics i el reciclatge de tots els residus generats a bord.