Amb una desena de concerts, l’Aula de Música de la Universitat de València recupera, a partir del pròxim dia 21, la seua programació habitual de la temporada de tardor que, per la situació sanitària actual, enguany tindrà lloc a dues seus: la Capella de la Sapiència de La Nau, que acull el cicle ‘Música a la Capella’ cada dimecres, i l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic.

L’entrada a tots els actes musicals és gratuïta amb invitació que caldrà reservar a partir de 72 hores abans del dia del concert a través de l’aplicació https://events.fundacio.es/o/40. Tots els concerts començaran a les 19 hores, excepte el de cloenda amb Elan Quintet, el 13 de desembre, que serà a les 12 hores.

El cicle de la Capella de la Sapiència inaugurarà la temporada amb ‘L’Ampastratta’ el pròxim dimecres, dia 21, a càrrec d’Early Music Ensemble, agrupació formada per sis membres que interpretarà el programa ‘Silva de Sirenas’ de música barroca, amb obres de Marini, Frescobaldi i Bataillé, entre d’altres autors.

El repertori dels concerts programats torna a ser molt variat i compta amb diverses col·laboracions com ara la de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València, dimecres 4 de novembre, a la Capella de la Sapiència, a càrrec d’un trio format únicament per dones. D’altra banda, el concert de dimecres 2 de desembre es realitzarà en col·laboració amb el programa ‘#desembreeuropeu2020’ de la UV: Joan Alós, Lucas Cubel i Miguel Torner interpretaran les ‘Sonates per a piano’ de Beethoven.

Els Concerts de Tardor són un cicle de concerts de cambra que, seguint una línia de suport a la música valenciana, amb una presència majoritària d’intèrprets i obres de compositors valencians, pretén promoure la música tant entre el públic universitari com entre tota la societat valenciana.

Amb la direcció dels coreògrafs Yoshua Cienfuegos i Maynor Chaves, el Grup de Dansa de la Universitat de València donarà el tret d’eixida, dilluns que ve 19, a la nova programació d’arts escèniques de la UV, que es reprendrà en la Sala Matilde Salvador de la Nau després de la pandèmia. Des d’octubre fins a desembre, se succeirà una quinzena d’espectacles que inclouen homenatges, el Festival Dansa València i el cicle Teatre de la Memòria d’Escalante.

Totes les representacions seran a les 19 hores, excepte les del Festival Dansa València de l’Institut Valencià de Cultura, programades a les 18 hores, i cada dimecres de teatre se celebrarà un col·loqui amb les companyies en acabar la funció. A més, a causa de la situació excepcional creada per la covid-19, les entrades per a tots els espectacles de la Matilde Salvador s’hauran d’adquirir prèviament mitjançant l’aplicació https://events.fundacio.es/o/5

D’altra banda, els dies 28 i 29, Fil d’Arena representarà «Cos a cos (I-111)», una crítica àcida a la burocràcia com a eina de violència institucional contra les persones migrants en situació de vulnerabilitat.