El cant pur de Juan Cortés, ‘Duquende’, és el protagonista de la segona sessió del cicle ‘Les Arts és Flamenco’, que té lloc aquest dissabte al Teatre Martín i Soler.

Després de la visita d’una les figures més mediàtiques del gènere com José Mercé, les Arts continua amb la seua aposta per mostrar al públic les diferents perspectives i vessants del cant flamenc.

Descobert per Camarón de La Isla quan tenia només huit anys i hereu de la tradició del mític geni del flamenc, Duquende és una de les figures més respectades del cant, amb una dilatada carrera en solitari i una marcada personalitat.

Com a artista, el ‘cantaor’ de Sabadell reivindica la puresa del flamenc sense fonamentalismes, considera que no fan falta fusions per a ser un ‘cantaor’ modern i per això afirma que «com més pur és el cant més modern és».

En la seua primera actuació a les Arts, Duquende estarà acompanyat a la guitarra per un dels tocadors més inspirats de la nova generació, Diego del Morao. Les Arts recorda que les localitats per al concert de Duquende tenen un preu únic de 30 euros.

Diversitat

La segona edició del cicle ‘Les Arts és Flamenco’ presenta a València cinc personalitats del cant flamenc de diferent trajectòria artística per a permetre als amants del gènere gaudir de la diversitat d’un dels senyals d’identitat més importants de la cultura espanyola.