El Jardí Botànic de la Universitat de València exposa fins al 28 de març la mostra «La participació valenciana en la Ruta de la Seda. Història, paisatge i patrimoni», que posa de manifest l’enorme influència que va tindre la seda en la història i la cultura valencianes entre els segles XV i XIX.

Els 22 panells que componen aquesta exposició, els continguts de la qual han sigut elaborats pels professors Ricardo Franch (comissari), Germán Navarro i Daniel Muñoz, constitueixen un excel·lent compendi que manifesta la importància de la producció, la transformació i el comerç de la seda per a València i el seu entorn territorial durant el període segle XV-XIX.

Entre els segles XV i XIX, la seda va tindre una enorme importància per als valencians. El cultiu de la morera es va difondre en les terres més fèrtils de regadiu. El Regne de València va desplaçar des de mitjan segle XVI a Granada com a principal zona productora de fibra de seda de la península, mantenint aquesta hegemonia fins a mitjan segle XIX. Per la seua banda, el gremi de «velluters», creat en 1479, es va convertir ràpidament en l’ofici més important de la ciutat de València.