L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la col·laboració de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, ha editat un còmic dedicat al Tribunal de les Aigües, que explica la història i funcionament d’esta mil·lenària institució tractada amb una visió actual, amb les il·lustracions de Núria Tamarit i el guió d’Àlex Zahinos.

El Tribunal de les Aigües de València és l’òrgan col·legiat encarregat de dirimir els conflictes per l’aigua de reg entre els llauradors de les comunitats de les séquies que en formen part: Séquia de Quart, Benàger i Faitanar, Tormos, Mislata, Mestalla, Favara, Rascanya i Rovella.

El projecte explica i fa valdre la joia que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco i segons explica la diputada de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Dolors Gimeno, «és, a més, un homenatge a totes les persones que mantenen la tradició del tribunal en funcionament més antic d’Europa. Esperem que el material tinga una bona acollida entre l’alumnat i el públic en general i ajude a la divulgació d’esta institució que impartix justícia en valencià».

Portada del còmic del Tribunal de les Aigües.