El monstre no sap què li passa. S’ha fet un embolic. El color groc vol dir que estàs content. El morat és la tristesa; el roig és la ràbia; el negre és la por… I el verd…? Cada color representa una emoció, però cal saber-les entendre per a posar-les en ordre. Aquesta és la idea bàsica de la qual parteix El Monstre de Colors, un fenomen literari internacional creat per la il·lustradora barcelonesa Anna Llenas.

La Sala L’Horta de Castellar-L’Oliveral acull aquest diumenge un dels espectacles més esperats de la temporada, l’adaptació teatral del llibre infantil homònim, del qual s’han venut més de 300.000 còpies i s’ha traduït a 16 idiomes. Se celebraran dues sessions, una matinal a les 12 del migdia, i una altra a les sis de la vesprada. La duració de l’espectacle és de 45 minuts

La companyia catalana Tutatis, amb més de trenta anys d’experiència en l’àmbit de les arts escèniques per a xiquets i xiquetes, utilitza la música, la poesia visual i els titelles per a recrear aquesta història senzilla i divertida que introduirà als més xicotets en el fascinant llenguatge de les emocions.

L’èxit del llibre i de la seua versió teatral s’explica per la seua efectivitat per a treballar l’empatia en els xiquets i xiquetes entre 2 i 7 anys, als quals s’ajuda a identificar i posar nom a allò que senten a cada moment.

Anna Llenas és una il·lustradora i dissenyadora gràfica resident a Barcelona. Té un estil propi i original, en el qual combina la il·lustració -amb dibuixos senzills i frescos- i el disseny gràfic. Utilitza com a recurs el collage.

Llenas és coneguda per les seues ilugrafies, un terme inventat per ella mateixa per a designar la combinació d’il·lustració més fotografia.