La Plaça del Llibre inicia un nou cicle de festivals literaris en valencià que comença a Alacant i que seguirà amb Gandia, Castelló i València. La imatge de 2021 ha estat dissenyada per dos pesos pesats del disseny valencià: Cachetejack, en col·laboració amb Ibán Ramón.

El cartell farcit de llibres que ha caracteritzat els últims anys la identitat de la Plaça del Llibre enguany d’ha renovat amb l’estil de Cachetejack. Aquesta firma, conformada per la parella d’il·lustradores Nuria Bellver i Raquel Fanjul, presenta un disseny ple de color, energia i humor.

Ibán Ramón, que repeteix en la imatge de la Plaça del Llibre, explica que «la Plaça es troba en mig de la ciutat, en espais que formen part del nostre dia a dia, per això la imatge sempre busca destacar la proximitat i també la vertebració de les quatre edicions arreu del territori valencià».

És per això que la identitat de la Plaça del Llibre es fonamenta en diversos llibres a tall de mapa urbà, tot i que enguany Cachetejack va un pas més enllà donant una entitat més personal a cada il·lustració de llibre. Cada ciutat disposa d’un color representatiu, la qual cosa crea un cartell genèric colorit i divers que remet de manera clara a l’estil de Cachetejack, i que beu de les arrels valencianes de Bellver i de l’origen arago-asturià de Fajul.

A l’aire lliure

L’organització de la Plaça del Llibre ha anunciat també que la cinquena edició del festival literari a Alacant tindrà lloc el cap de setmana del 23 al 25 d’abril a la plaça del Port. Aquesta cita de la literatura escrita en valencià es durà a terme a la plaça del Port, a l’aire lliure i amb totes les mesures de seguretat.

«Comptem amb l’experiència de les Places de Castelló i València, celebrades el passat mes d’octubre, que transcorregueren amb èxit i sense cap incident», afirmen els organitzadors, la Fundació FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura. A més, enguany aquest aparador literari incorpora una plataforma que compta amb una llibreria virtual (llibreriaplacadelllibre.com) per a les persones que no puguen apropar-s’hi.

La Plaça del Llibre d’Alacant és un projecte coordinat i organitzat per la Fundació FULL, Escola Valenciana, La Cívica, la Universitat d’Alacant, l’AEPV, l’AELC), ACPV i el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques d’Alacant.