Amb el lema 'El futur dels museus: recuperar i reimaginar', el MuVIM se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus, un esdeveniment que va ser creat l'any 1977 pel Consell Internacional de Museus (ICOM) per a sensibilitzar al públic sobre el paper d'estos centres en el desenvolupament de la societat.

Si l'any passat la pandèmia i el confinament van obligar a suspendre totes les activitats de caràcter presencial, enguany les activitats tornaran al museu. S'ha preparat una àmplia programació d'activitats expositives, educatives i aposta per nous formats per a acostar la cultura, especialment als més joves.

Unes activitats que s'avançaran al Dia Internacional dels Museus tindran lloc hui. Davant el moment actual arran de la pandèmia de la COVID-19, el Consell Internacional dels Museus (ICOM) proposa reflexionar sobre el paper que han de jugar els museus en les societats i experimentar amb nous models de consum acostant la cultura també als més joves.

El MuVIM aposta en este 2021 per un Dia dels Museus educatiu amb activitats per a totes les edats. Trobarem en la seua programació visites i tallers amb els quals acostar l'obra de Luís García Berlanga als xiquets, els qui també podran crear el seu propi museu en una altra activitat. Però també visites temàtiques a la maqueta de la València del Pare Tosca, situada en el vestíbul del museu, a càrrec de Rafael Company, director del MuVIM, qui realitzarà també amb Joan Carles Martí, comissari de la mostra «Visca Berlanga!», visites guiades especials a l'exposició.