El Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March ha inaugurat la primera exposició del seu cicle #20anys20pobles amb la qual pretén mostrar tot el patrimoni dels municipis que formen la comarca aprofitant la celebració del 20 aniversari de l’entitat. A la inauguració van assistir l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, amb la presidenta del Museu i de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Eva Sanz, i una nodrida representació dels ajuntaments de l’Horta Sud.

En l’exposició ja es pot contemplar una xicoteta mostra de 28 ventalls procedents de la col·lecció permanent del Museu del Palmito d’Aldaia (MUPA), centre de difusió de l’artesania i l’art del palmito d’Aldaia i la Comunitat Valenciana. L’exposició estarà oberta al públic amb entrada lliure fins al 29 de juny en horari de 10h a 13h i de 17h a 20h.

L’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, va explicar que el seu municipi compta amb el MUPA, únic museu en tota Espanya dedicat a l’artesania del palmito, la qual cosa és una «mostra de la importància dels projectes museístics, com també ho és el Museu Comarcal, per a posar en valor, promocionar i projectar a la ciutadania aspectes culturals, patrimonials o històrics propis dels nostres pobles i ciutats. Sense este impuls els nostres productes i artesania estarien diluïts i disseminats». Així mateix, Luján es va mostrat «agraït» per ser el primer municipi de l’Horta Sud a participar en esta iniciativa del Museu Comarcal al costat del MUPA i al Gremi de Mestres Palmiters de València.

Amb Aldaia arranca el cicle d’exposicions #20anys20pobles amb el qual el Museu Comarcal celebra el seu 20 aniversari i que pretén que tots els municipis de la comarca puguen organitzar la seua exposició en les seues instal·lacions per a mostrar tot el seu patrimoni històric, cultural o artesanal.

La iniciativa està emmarcada també dins de l’estratègia de promoció turística de la Mancomunitat de l’Horta Sud per a la comarca.