La setmana que ve s’inaugurarà el festival Sagunt a Escena, una nova edició que consta de huit espectacles i deu funcions al Teatre Romà de Sagunt i catorze espectacles a l’Off Romà. Passaran noms com els de James Rhodes, Carme Portaceli, Carme Conesa, Marcos Morau, Alejo Sauras, Mónica Calle o Agustí Villaronga.

Els espectacles del Teatre Romà han hagut de canviar els horaris originals a causa de les restriccions nocturnes i l’hora de començament serà a les 22.00 hores, a excepció de ‘La casa de los espíritus’ que, a causa de la seua durada, començarà a les 20.30 hores.

Programació

La inauguració del festival al Teatre Romà serà el 4 d’agost amb l’estrena de la producció de circ de l’IVC ‘Els bojos 20’ de la companyia valenciana La Troupe Malabó creada per Marisa Ibáñez i Jordi Purtí que es representarà els dies 4 i 5 d’agost.

El 7 d’agost amb l’actuació de la companyia Casa Conveniente/Zona Não Vigiada de la portuguesa Mónica Calle amb el seu espectacle ‘Carta’. A l’escenari hi haurà 15 músics clàssics i 15 ballarines amb la música de la 7a Simfonia de Beethoven. Mónica Calle és una directora, escenògrafa i actriu portuguesa que té una trajectòria llarga i prestigiosa. Artísticament se situa entre el teatre experimental i el teatre de text, i els creadors que més l’han marcada són la coreògrafa Pina Bausch i el director i teòric polonés Taudeusz Kantor.

James Rhodes arriba el 12 d’agost. El pianista i escriptor converteix el concert clàssic tradicional en una autèntica experiència inclusiva. Es tracta d’un singular comunicador que amb una barreja única d’enginy i sentit de l’humor aconsegueix que la música clàssica siga accessible per a tots.

El 14 i el 15 d’agost arriba al Teatre Romà la funció ‘La casa de los espíritus’ versió teatral de la novel·la d’Isabel Allende, dirigida per Carme Portaceli i protagonitzada per Carme Conesa. Una coproducció del Teatro Español de Madrid i el Festival Grec de Barcelona.

El flamenc estarà present en la programació amb l’actuació el 18 d’agost d’Eduardo Guerrero, un ballarí que celebra el 10é aniversari de la formació de la seua companyia i que es troba en el millor moment de la seua carrera, amb una estètica actual i una tècnica depurada. A Sagunt el veurem amb les artistes invitades Pasión Vega i Maria Terremoto.

Continua la dansa amb l’espectacle ‘Sonoma’ de la companyia La Veronal el 21 d’agost. El seu director, el valencià Marcos Morau, reflexiona en ‘Sonoma’ a partir de la figura de Buñuel, al voltant de la Calanda medieval i el París cosmopolita, entre la disciplina jesuítica i la llibertat surrealista.

‘Edipo’ i ‘Clitemnestra’

Tanquen el festival dues obres de teatre clàssic. El 26 d’agost podrem veure ‘Edipo’ una producció del Festival de Mérida amb Alejo Sauras com a protagonista i, finalment, el 28 d’agost podrem gaudir de la ‘Clitemnestra’ dirigida per Agustí Villaronga, en una producció del Teatre Principal de Palma de Mallorca.

Pel que fa a l’Off Romà, les actuacions es faran a la Glorieta, a la Pujada al Castell i al Centre Cívic. Hi ha espectacles de circ, de dansa vertical, d’acrobàcia, de ‘clown’ i de funambulisme.