L’artista russa Aleksandra Istorik exposa aquest mes a València la seua col·lecció ‘Contes Daurats’, que defineix com «un camp de batalla de la imaginació contra la realitat en temps post-covid, on cada quadre sorgeix d’una història real, convidant en tot moment a pensar en el futur que es determina ‘ací i ara’».

En aquesta mostra, que es podrà visitar en la Junta Municipal de Ciutat Vella del 18 al 30 d’agost, s’exposen «nombroses miniatures que, en conjunt, submergiran al públic en un viatge de contes, amb obres basades tant en fets reals com en personatges mitològics com Icarus o Pandora», indica l’artista.

«El daurat dins de les meues composicions significa el luxe, però no sols monetari sinó també el luxe i la riquesa immaterial de poder viure i gaudir cada dia; l’or és un element viu que interactua tant amb l’espectador com amb la llum que l’il·lumina», assenyala.

Es tracta d’una selecció de més de 30 obres, algunes de les quals ja han sigut exposades en la Fira Internacional d’Art de Marbella, el Festival Artist Experience de Madrid i galeries internacionals.

Aleksandra Istorik es caracteritza per utilitzar el contrast de colors en els seus quadres fent ús d’ells per a jugar amb les idees. «Moltes vegades les obres es comparen amb les icones religioses perquè transmeten la calma i l’energia de la fe. No hi ha ni un quadre on no aparega almenys una figura o silueta humana subratllant la importància del rol de l’ésser humà en el nostre món, i especialment en el món surreal».

Istorik es va formar en la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València i en l’Acadèmia de les Arts de Sant Petersburg. Ha exposat a la seua ciutat natal, Sant Petersburg, i Madrid, Barcelona, València, Alacant, Torrevieja i Marbella.