El fotoperiodista Germán Caballero i l’historiador Jorge Ramos publiquen el llibre ‘València viva i combativa’ (Sembra Llibres), una «retrospectiva fotoperiodística», segons els autors, de l’última dècada en la capital des del 15-M i la Primavera Valenciana.

El volum compta amb la participació dels moviments socials de la ciutat en forma de textos i, també, de periodistes o personatges de la cultura. «Es tracta d’una obra col·lectiva que celebra la resistència popular», indiquen. De fet, la publicació ha sigut possible gràcies a la col·laboració de totes les persones que van participar en el mecenatge que l’editorial va començar la primavera passada.

Mitjançant les fotografies Germán Caballero i la coordinació de Jorge Ramos Tolosa, es «rendeix un homenatge als moviments populars -com ‘l’espurna’ del 15M, l’anomenada Primavera Valenciana impulsada pels estudiants, les manifestacions antifeixistes o les reivindicacions feministes, entre d’altres- que han omplert els carrers, les avingudes i els barris de València de lluita i de resistències».

Presentació a Benimaclet

El llibre es presentarà a la Repartidora, al barri valencià de Benimaclet, demà, a les 12.00 hores en un acte on intervindran els autors i membres de l’Assemblea feminista de València i de Cuidem Benimaclet.

Germán Caballero és fotoperiodista de Levante-EMV, on ha desenvolupat la major part de la seua carrera professional. Actualment, és membre de l’executiva de la Unió de Periodistes. Premi Manuel Castillo de la Universitat de València en 2014, ha publicat des de Palestina, el Líban, Turquia, la frontera sud de Mèxic o entre el Marroc i Melilla. Així mateix, ha participat en més d’una desena d’exposicions.

Per la seua banda, Jorge Ramos Tolosa és doctor en Història Contemporània, professor d’Història Contemporània a la Universitat de València i activista en diversos moviments socials de València.

Codirector de les documentals ‘Encuentros de Exilio’ i ‘Encuentros de Exilio II’ i comissari de les exposicions ‘Soñar mucho y dormir poco: el 15M en València’, ‘El Temps Suspés: els camps per a persones refugiades palestines al Líban’ i ‘Memòria democràtica i patrimoni (1936-1939). Conéixer, difondre i posar en valor’. També és autor de llibres com a ‘Palestina. Una història essencial’, ‘Una historia contemporánea de Palestina-Israel’ o ‘Los años clave de Palestina-Israel. Pablo de Azcárate y la ONU (1947-1952)’.