El Palau de la Música de València ha programat per a demà, dijous, una taula redona a l’Almodí, per a recordar la figura musical i humana del cantant valencià Jorge Sepúlveda, nom artístic de Luis Sancho Monleón, una de les veus més conegudes de la dècada dels anys 40 i 50.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, presidirà l’acte que començarà a les 19.30 hores, i en el qual intervindran el periodista cultural i biògraf Carlos Arévalo, l’escriptor i periodista Alfons Cervera i el musicòleg Justo Romero. Presentarà i moderarà la taula rodona la periodista de Levante-EMV Laura Ballester.

Tello convida a assistir a esta taula redona que «puc avançar serà fascinant perquè el públic podrà recordar i redescobrir al gran cantant valencià que va ser Jorge Sepúlveda, però també servirà per a reivindicar la memòria de Luís Sancho Monleón, que va ser un republicà represaliat, defensor de l’Espanya avançada en l’època del blanc i negre».

La regidora de Cultura ha recordat que l’Ajuntament de València retolarà un carrer amb el nom del músic valencià, al barri de Malilla, i que el demà mateix la Comissió Informativa de Benestar i Drets Socials, Educació, Cultura i Esports, aprovarà la proposta de retolar l’esmentada via pública que, fins al moment, era un carrer en projecte.

L’entrada a l’acte és gratuïta, prèvia reserva. Ja es poden aconseguir les localitats, dos per usuari, a través de la web del Palau de la Música.

Ferit de guerra

Jorge Sepúlveda va ser un dels cantants més coneguts i populars de la dècada dels 40 i 50. El que no és tan conegut és que va nàixer el 1917 a la plaça de les Escoles Pies i que el seu vertader nom era Luis Sancho Monleón.

Ferit en una mà durant la Guerra Civil, va provar sort en el món de cançó i acabà per convertir-se’n en un dels més populars i estimats cantants de boleros, cobles i pasdobles, visitant habitualment la València dels 50 i aconseguint gran fama tant a Espanya com a l’estranger.