El creador i docent sevillà Juan Carlos Lérida ofereix demà un taller en Espai LaGranja dirigit a qualsevol ballarí que vulga aproximar-se a la seua metodologia. Amb aquest taller gratuït, Lérida introduirà els participants en el flamenc empíric, un mètode que es basa en la composició i pràctica del flamenc des dels coneixements i experiències de cada persona i no des de pautes codificades.

És precisament el seu profund coneixement de l’art flamenc (fa més de 30 anys que és ballador i creador) el que el va portar a construir a través de la pràctica la seua pròpia metodologia. «Amb aquesta li ha permés connectar amb molts ballarins i artistes necessitats de pautes més adaptables a les seues característiques físiques», indica Guillermo Arazo, director d’Espai LaGranja.

Juan Carlos Lérida és docent en l’Institut del Teatre de Barcelona, a més d’un destacat pedagog que aprofundeix en la transmissió del ball. Amb el mètode flamenc empíric ha realitzat nombroses formacions a Europa, als Estats Units i al Canadà.