València busca a la millor compositora de pasdoble amb un premi de 1.500 euros

La partitura guanyadora s’entregarà a les 26 societats musicals per a contribuir a la seua difusió

Àngela Gómez, guanyadora de la primera edició.

Àngela Gómez, guanyadora de la primera edició. / Levante-EMV

Saray Fajardo

Saray Fajardo

La Coordinadora de Societats Musicals de València se suma a la celebració del 8M per visibilitzar el treball de les dones en l’àmbit de la composició de música per a banda. Per això, baix el lema «Juntes sonem millor», esta segona edició, que també conta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, busca a la millor compositora valenciana de pasdoble.

En este sentit, les músiques interessades podran enviar les seues peces des de l’1 de març fins a l’1 de juliol. Posteriorment, un jurat tècnic paritari decidirà la compositora guanyadora, que rebrà un premi de 1.500 euros. A més, les partitures d’este pasdoble s’entregaran a les 26 societats musicals per a contribuir a la seua difusió i fomentar, així, el treball d’estes dones. 

El president de la Coordinadora, Miguel Hernández, assenyala que «volem continuar apostant per donar visibilitat a la dona en l’àmbit de les societats musicals i, en concret, en el de la composició de música per a banda». Després de l’èxit de l’anterior edició, en les seues paraules, «esperem que siguen moltes les creadores que participen i aprofiten aquesta oportunitat que també redunda en l’enriquiment del repertori de música per a aquestes agrupacions».

Àngela Gómez va ser la compositora premiada en la primera edició celebrada el passat 2023 amb el seu pasdoble «L’alqueria del riu ebri». La jove reconeix que este projecte «dóna visibilitat a la dona compositora dins de l’àmbit bandístic, difonent el pasdoble entre les societats musicals i donant l’oportunitat de ser programat en diferents concerts». 

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (COSOMUVAL) va nàixer en l’any1983 a iniciativa de sis entitats musicals de la ciutat. Actualment està formada per 26 societats que agrupen un total de 2.200 músics actius. En les seues escoles de música s’imparteix ensenyament musical a més de 4.300 educands i es dona treball al voltant de 300 professionals. A més, estes societats aglutinen més de 12.500 socis. A més de bandes de música, les societats musicals disposen de Banda Juvenil, Conjunt Coral, Grups de Cambra, Conjunts de Jazz, Orquestra Simfònica, etc elo que suposa una oferta artística de gran varietat i qualitat.