L’exposició fotogràfica ‘dona i pilota’ d’Esti Taboada i la taula redona ‘dona i pilota camí a l’excel·lència’ protagonitzada per jugadores de pilota valenciana varen servir per tancar el primer dia d’actes del Va de dona de 2022.

‘Dona i pilota’ varen tancar el primer dia d’actes del Va de dona

Aquestes dos activitats varen tindre lloc a la Universitat Politècnica de València, en la casa de l’alumne, durant la vesprada del 25 de febrer.

En primer lloc es va fer la inauguració de l’exposició fotogràfica, obra creada per l’artista Esti Taboada, en la que tots els presents varen poder gaudir d’aquestes imatges, les quals estaran exposades en el hall de la casa de l’alumne de la Universitat Politècnica de València fins el dia 4 de març.

A continuació, en la sala de graus de la mateixa casa de l’alumne, va tindre lloc una taula redona per parlar sobre el tema “dona i pilota, camí cap a l’excel·lència” en la qual es varen tractar temes relacionats sobre la situació de la pilota femenina i el llarg camí que estan recorrent aquestes jugadores per poder aconseguir arribar a l’excel·lència esportiva.

Per començar la xerrada, Jose Daniel Sanjuan, president de la Federació de Pilota Valenciana va donar la benvinguda a tots els presents. Després va parlar sobre l’exposició fotogràfica presentada prèviament la seua autora i finalment les jugadores professionals, Irene Badia i Mar Giménez; la jugadora de Tecnificació Lucia Miguel i la vicepresidenta de la Federació Mamen Santarrufina varen parlar davant de tots els assistents sobre la situació de la pilota femenina.

Els actes del Va de dona continuaran el pròxim dia 1 de març amb un entrenament de la selecció absoluta femenina i conclouran el dia 4 amb els actes principals d’aquest acte en la plaça Manises de València.