El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recalcat aquest dimarts que "per descomptat" que es tancarà la Comunitat Valenciana "si cal" abans del pont de Tots Sants, però ha matisat que, en aquests moments, encara no s'ho plantegen, perquè, primer, s'ha d'estudiar com evoluciona la pandèmia i els efectes que té la implantació de la restricció de la mobilitat nocturna i la limitació de les reunions a sis persones.

Puig, en una entrevista en 'Espejo público', recollida per Europa Press, ha recalcat, sobre aquesta qüestió, que "les mesures han de prendre's en el moment en què siguen més eficaces i hui dia estem veient com evoluciona el seguiment de les mesures restrictives, analitzarem permanentment la situació i s'adoptaran les mesures oportunes", ha garantit. Sobre aquest tema, ha recordat que la Comunitat Valenciana "s'hi va avançar", en aplicar les mesures restrictives a la mobilitat entre les 0.00 i les 6.00 hores perquè, encara que les dades epidemiològiques són "bones en comparació amb les d'altres llocs, són molt dolentes perquè tenim un índex de 171 casos per cada 100.000 habitants d'incidència acumulada en els últims 14 dies". "És evident que aquestes dades estan lluny de l'objectiu d'arribar a menys de 50", ha evidenciat. A més, ha advertit que les dades de la pressió hospitalària a la Comunitat són "molt preocupants", perquè han crescut un 50 % en una setmana. Puig ha recalcat que "des de la perspectiva de l'acció directa de la contenció bàsica, es van contractar més de mil rastrejadors a principis d'estiu i ara n'hi ha 1.500". No obstant això, "la propagació tan massiva fa que la traçabilitat es perda en molts àmbits". Per tant, caldrà adoptar "noves decisions restrictives si no som capaços de controlar la situació".

"La Comunitat Valenciana està millor que països com França, els Països Baixos o Gran Bretanya, la qual cosa no ha de portar-nos a un missatge d'autosatisfacció"

Ximo Puig - President de la Generalitat Valenciana

Així i tot, ha destacat que la Comunitat Valenciana està "millor" que països com França, els Països Baixos o Gran Bretanya, la qual cosa "no ha de portar-nos a un missatge d'autosatisfacció".

Per això, ha insistit que "per descomptat que es tancarà la Comunitat si es considera necessari" i que s'adoptarà "aquesta mesura i d'altres". Amb tot, ha explicat que s'ha de tindre en compte que la població valenciana ha seguit "rigorosament" el primer confinament, que es va complir al 92 % i, en la primera nit del toc de queda, es va observar "una voluntat manifesta de compliment". Per això, ha confiat "plenament" en "el desenvolupament d'aquestes mesures amb la corresponsabilitat".