Síguenos en redes sociales:

Així serà el jardí nou de Benicalap

L’espai, reclamat en els Pressupostos Participatius, ocuparà 2.700 metres quadrats

Així serà el jardí nou de Benicalap

La Junta de Govern Local aprovarà aquest divendres l’adjudicació provisional de les obres d’un jardí al solar situat a l’avinguda Joan XXIII, a Benicalap, “una de les reivindicacions històriques més importants del barri, producte dels Pressupostos Participatius”, segons ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo. El nou espai verd, de 2.700 metres quadrats i amb una inversió de més de 317.000 euros, preveu jocs infantils i altres equipaments, així com vegetació diversa.

Es tracta d’un solar que s’utilitza com a aparcament espontani i que limita amb els carrers Sant Josep de Pignatelli i Periodista Gil Sumbiela. “És un solar bastant gran, que porta dècades sense urbanitzar, i, per tant, com molts solars que es troben en la mateixa situació a la nostra ciutat, s’entolla i al final serveix per a aparcament i per a passejar els gossos”.

La redacció del projecte, que ocuparà una superfície de 2.700 metres quadrats, ha estat a càrrec de l’arquitecte Jacobo Ríos-Capapé i està projectat per a ser un jardí accessible, amb jocs infantils i altres equipaments per a donar resposta a les necessitats del veïnat, a més d’incorporar una important càrrega de vegetació diversa.

Es planteja com un espai per a la integració de tota classe d’usuaris i per a totes les edats. El responsable d’Ecologia Urbana ha detallat que “es tracta d’un espai accessible i tranquil, on es puga passejar i gaudir gràcies a equipaments útils per al veïnat. Incorpora jocs infantils i també equipaments per a adults, amb una important càrrega de vegetació i ombra, però també de sol, on tinga cabuda la biodiversitat”.

El solar és, en aquests moments, un aparcament espontani

Aquesta nova zona enjardinada limita, a l’est, amb l’avinguda Joan XXIII, des d’on s’habiliten accessos directes, i deixa per a definir-se en el futur la seua relació amb els carrers Sant Josep de Pignatelli i Periodista Gil Sumbiela, en el costat nord-oest, dels quals queda més allunyada. “Els veïns i les veïnes d’aquesta part de la ciutat, del barri de Benicalap, podran gaudir d’un dels jardins més bonics de la ciutat, un jardí fet pensant en els veïns”, ha manifestat el vicealcalde.

L’Ajuntament avança en la creació de la nova infraestructura verda a Benicalap amb el requeriment de documentació a l’empresa Actúa, Servicios y Medio Ambiente, SL, dins del procés d’adjudicació de les obres.

Pulsa para ver más contenido para ti