Síguenos en redes sociales:

La C. Valenciana bat rècord de casos amb 3.590 positius i 60 morts en un dia

La província de València ja ha superat els 80.000 contagis després de sumar 2.332 casos en només vint-i-quatre hores – La incidència acumulada en els últims catorze dies és de 363,9 casos per cada 100.000 habitants; a partir de 250, l’OMS hi veu risc extrem

La C. Valenciana bat rècord de casos amb 3.590 positius i 60 morts en un dia

A les portes de la nit de Cap d’Any, la Comunitat Valenciana va batre ahir el rècord de contagis i quasi el de morts en un dia. La Conselleria de Sanitat va comunicar un total de 3.590 nous contagis de coronavirus a la Comunitat Valenciana, la xifra més alta des de l’inici de la pandèmia, que, fins ahir, s’havia produït el 15 de desembre, amb 2.841 positius. Durant la primera onada de la crisi sanitària, el pic es va registrar el 29 de març, amb 750 casos en un dia; amb la qual cosa, actualment, quasi es quintupliquen els contagis.

La situació més preocupant es detecta a la província de València, amb 2.332 positius nous en les últimes vint-i-quatre hores, amb els quals s’arriba a la xifra de 80.425 casos en total des del mes de març. A Alacant, l’última actualització va deixar ahir 846 contagis, per la qual cosa, en aquesta província, ja hi ha hagut 46.826 casos en total. La província de Castelló també va sumar ahir 412 malalts nous confirmats per PCR o test d’antígens, amb els quals s’arriba a la xifra de 15.504 positius en nou mesos. D’aquesta manera, la xifra total de positius des del primer diagnosticat, el 25 de febrer, a la C. Valenciana, és de 142.757 persones.

Unes xifres que ja presagiaven les tendències de les dues últimes setmanes, només desdibuixades pels dies festius que suavitzen les dades però que acaben per agreujar la situació sanitària després dels augments de contagis. De fet, la incidència acumulada dels últims catorze dies a la Comunitat Valenciana s’eleva als 363,99 casos per cada 100.000 habitants. Després dels casos registrats ahir, la incidència a 29 de desembre era de 323,76 contagis per cada 100.000 habitants (40,23 punts més que l’actualització de dilluns). Cal recordar, sobre aquest tema, que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que qualsevol incidència acumulada superior a 250 casos es considera de «risc extrem».

No obstant això, si es té en compte la incidència acumulada dels últims set dies, aquesta es redueix a 131,58 casos per cada 100.000 habitants.

La Conselleria de Sanitat també va confirmar ahir la detecció de 54 brots: 25 a la província de València, 15 a la d’Alacant i 14 a la de Castelló. Les eclosions més nombroses són les que s’han detectat a Utiel (13 casos), Carcaixent (11 casos) i València (11 casos), totes d’origen social. El total de positius dels 54 brots suposa que s’han infectat de coronavirus 284 persones; per la qual cosa, la mitjana de contagi per cada eclosió de SARS-CoV-2 confirmada és de 5,26 persones.

Aquesta explosió de positius que s’ha detectat de manera continuada des del pont de desembre ha tingut un impacte greu en l’atenció hospitalària. Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.746 persones ingressades (21 més que dilluns), la qual cosa suposa un increment de l’1,2 %. També ha crescut el nombre d’ingressats en les ucis, un total de 278 persones (12 més), fet que suposa un augment del 4,5 % en un només dia.

Les persones que lluiten contra la COVID-19 als hospitals es distribueixen en els 152 pacients ingressats a la província de Castelló, amb 22 pacients en UCI; 509 a la província d’Alacant, 107 d’ells en l’UCI; i 1.085 a la província de València, 149 en UCI.

Decessos com a l’abril

Les xifres de víctimes mortals també van llançar ahir un trist rècord. Sanitat va notificar un total de 60 decessos, la xifra més alta de la segona onada que supera els 53 morts registrats el passat 22 de novembre, encara que per davall dels 68 morts que va patir la Comunitat Valenciana el passat 3 d’abril. De fet, cal remuntar-se al 4 d’abril per a trobar una xifra similar de defuncions, 60, com la que va registrar-se ahir. Per províncies, València torna a encapçalar aquesta trista estadística amb 42 morts en l’última actualització, seguida de les províncies d’Alacant i de Castelló, que sumen, cada una, nou morts més. D’aquesta manera, la Comunitat Valenciana frega les 3.000 defuncions, en tot just nou mesos, per la COVID-19, ja que els 60 morts d’ahir (dèsset d’ells persones majors en residències) eleven a 2.895 les víctimes per coronavirus des de l’inici de la pandèmia.

El 97,7 % de mostres de les aigües residuals de València té COVID

El 97,7 % de les mostres en aigües residuals a València són positives en SARS-CoV-2, la qual cosa suposa més de dos punts per damunt de l’últim informe de la setmana anterior, segons les dades traslladades per l’alcalde, Joan Ribó, en la Junta de Portaveus Extraordinària que va tindre lloc ahir, segons confirmen els portaveus dels grups municipals del PP, María José Catalá, Ciutadans, Fernando Giner, i de Vox, Pepe Gosálbez, que han mostrat la seua preocupació per la situació de la pandèmia a la ciutat. En la reunió, Catalá va reclamar a Ribó conéixer el pla de vacunació per a la ciutat perquè, segons ha dit, «més enllà de la propaganda del Govern, els veïns de la ciutat han de conéixer quan es vacunaran». «Ribó no pot desentendre’s i, com a màxim representant de la ciutat, hauria d’exigir a la Generalitat conéixer els plans: l’esperança que representa la vacuna ha de tindre un cronograma clar», ha assenyalat. La portaveu mostra la seua preocupació per les dades de la ciutat, que encapçala els contagis a la Comunitat Valenciana i que, segons les últimes xifres de la Generalitat, dels 30 brots detectats a la província de València, més de la meitat, 17, es concentren a València. A més, segons l’últim informe facilitat, les mostres positives entre els dies 21 i 24 de desembre és del 97,78 %, dos punts per damunt de l’anàlisi anterior. El portaveu de Cs, Fernando Giner, també considera les dades «preocupants», amb barris amb «índexs molt alts i que van en augment. És el moment de tornar a demanar als ciutadans precaució i de demanar a l’Ajuntament augmentar la vigilància en zones de la ciutat on ells consideren o coneguen que es produeixen botellons o hi ha ambient festiu. Ens hi juguem molt per al primer semestre de 2021», adverteix Giner. El portaveu de Vox a València, Pepe Gosálbez, assenyala que la situació «continua sent preocupant» i ha recordat que la Comunitat Valenciana és la quarta d’Espanya en contagis i «la situació es va agreujant en ingressos en UCI i morts». I alertava sobre l’índex d’incidència acumulada a Poblats del Sud, una zona d’estiueig, on aquest ha augmentat un 4,1 %, cosa que crida la seua atenció.

Pulsa para ver más contenido para ti