Síguenos en redes sociales:

Defunció

Mor el pianista Fernando Puchol per coronavirus

El prestigiós músic va morir el 31 de desembre amb 79 anys

Mor el pianista Fernando Puchol per coronavirus

El pianista valencià Fernando Puchol Vivas va morir el passat 31 de desembre a conseqüència del coronavirus, segons assenyalava ahir la revista musical Codalario. El Palau de la Música es va unir, amb una nota, al condol per la mort de Puchol, i va recordar que el pianista de 79 anys va ser assessor del Premi Iturbi i “un tità del pianisme del segle XX, que va estrenar i interpretar obres de Llácer Pla, Palau, López-Chavarri, Blanquer...”.

Nascut a València en 1941, Puchol va fer la seua primera actuació en públic amb 7 anys al Teatre Principal de València, on va interpretar obres de Beethoven, Schubert i Chopin. Va estudiar piano, anàlisi i composició a València amb Daniel de Nueda, Llácer Pla i Palau; a París, amb Luis Galve; i, a Viena, amb Hans Graf. Premiat en diversos concursos internacionals, va obtindre el Gran Premi María Canals de Barcelona. La seua activitat concertística va portar-lo a actuar, durant més de trenta anys, en les grans sales i amb les orquestres més prestigioses d’Europa, Amèrica i Àsia.

Va fer sessions monogràfiques dedicades a la música espanyola del segle XVIII i del XX, a Mozart, Beethoven, Chopin, Liszt, Schumann, Brahms i a l’impressionisme. Va ser professor de piano al Conservatori de Música de Màlaga, catedràtic del Reial Conservatori de Madrid, director artístic dels cursos de la Universitat de València, de la Real Maestranza de Ronda i del Fòrum Internacional de Música de Toledo.

Puchol va ser nomenat membre d’honor de la European Pianist Teacher Association, va rebre el Premi Nacional del Disc i va ser acadèmic de les reials acadèmies de Belles Arts de Sant Carles de València i de Santa Isabel d’Hongria de Sevilla.

Pulsa para ver más contenido para ti