Síguenos en redes sociales:

Ribó: “No m’identifique amb Hasél, però a València hi hagué desproporció policial”

L’alcalde assegura que “amb la ultradreta, en la manifestació del 9 d’Octubre, també n’hi va haver, però per defecte”

Ribó: “No m’identifique amb Hasél, però a València hi hagué desproporció policial”

L’alcalde Joan Ribó ha tornat a referir-se a l’actuació de la Policia Nacional en les protestes de la setmana passada i ha reiterat l’argument que considera que va haver-hi desproporció “per excés” en aquesta. I ho ha assegurat apel·lant al fet que “només he parlat de la Policia a València. I d’una actuació molt concreta, que va acabar amb denúncies de diputats i amb comunicats de la Unió de Periodistes. I vaig recordar, i reitere, que la desproporció pot vindre per excés i per defecte. I crec que va haver-hi actuacions excessives, de la mateixa manera que en aquesta ciutat hi ha hagut actuacions per defecte, inclosa una que està en els tribunals, com és la del 9 d’Octubre, amb l’atac de l’extrema dreta als manifestants i que no va ser prou controlada”.

En els actes de pillatge a Barcelona, però, no ha volgut entrar. “Barcelona és una cosa i València n’és una altra. I estic molt content d’estar a València, perquè el pillatge no és una cosa bona. I no parlaré del que va passar allí perquè no tinc dades suficients. Jo vaig parlar d’una actuació molt concreta”. I ha assegurat que hui té previst parlar amb la delegada del Govern sobre aquesta qüestió. L’actuació de la Policia compta amb el suport del Govern d’Espanya.

Ribó ha expressat, a més, la seua opinió sobre Pablo Hasél: “Vull que quede clar que això no implica ni defensar ni deixar de defensar el senyor Hasél. No em resulta especialment amable o empàtic. No: rotundament, no m’identifique amb ell”.

Càrregues policials en la segona protesta per la detenció de Pablo HasélGermán Caballero i EFE

22

I ha apel·lat a la frase “que va dir Voltaire” (encara que la seua autoria està revisada i atribuïda ara a Evelyn Beatrice Hall), “no estic d’acord amb el que diu, però defensaré amb la meua vida el seu dret a dir-ho”.

Pulsa para ver más contenido para ti