Síguenos en redes sociales:

La vacunació massiva serà entre setmana dins del Príncep Felip

Quasi 100.000 valencians, protegits

La vacunació massiva serà entre setmana dins del Príncep Felip

Precisament en el mateix lloc en el qual fa un any hi havia plantats uns ninots que encara hui resisteixen al seu destí de ser cremats. Si, dissabte, es va anunciar que a València un dels punts d’immunització seria la Ciutat de les Arts i les Ciències, aquest periòdic ha pogut saber que, en concret, aquesta acció es farà dins de l’edifici Príncep Felip, destinat a exposicions com la de les figures falleres en els últims anys.

Aquest és un dels detalls que es van coneixent del pla de vacunació que s’espera posar en marxa a l’abril. Aquest espai compleix amb les característiques que recomanen els experts per a l’organització d’aquesta mena d’actuacions, ja que és un lloc ampli, cobert tant per a qui estiga treballant com per a qui espere, amb ventilació i amb eixides i entrades diferenciades.

Des de Sanitat asseguren que encara falten nombrosos elements per polir pel que fa a l’organització, des del personal fins al transport, així com les seus comarcals, però asseguren que el més important és l’arribada de vacunes suficients perquè aquesta immunització a gran escala siga possible.

De fet, és la falta de dosis per a una empresa d’aquestes característiques la que limita un desplegament més gran. Per exemple, en els dies a vacunar. De moment, es preveu que es faça entre setmana i només seria necessari utilitzar els dissabtes i diumenges si la recepció de vials obliga a posar vacunes fora de l’horari laboral.

En aquest sentit, des de Sanitat fan comptes sobre les dosis esperades i veuen amb un cert escepticisme que es vagen a produir imatges de milers de persones esperant enfront dels centres de vacunació com en altres països. Serà «relativament massiva», diuen fonts del departament de Barceló, «més per arribar al públic general que perquè vagen a vacunar milers i milers de persones alhora».

Més enllà que ja es coneguen els llocs a les tres capitals de província i la ciutat d’Elx, des del Consell treballen en la cerca d’altres espais a les capitals comarcals que exercisquen com a punt de referència de vacunació. En aquests es busquen requisits com els del Museu Príncep Felip i que disposen de bones comunicacions de transport i aparcament per als que hi acudisquen en vehicle privat. Fins i tot des de Sanitat plantegen que la distribució no ha de ser tant per comarca sinó per concentracions de població i que n’hi hauria algunes que podrien tindre fins dos punts diferents d’immunització.

Quasi en el 2 % d’immunitzats

Les dades del dia de vacunació mostren que la Comunitat Valenciana ha administrat, des que es va iniciar la campanya, el 27 de desembre, un total de 275.663 dosis contra la COVID-19. D’aquestes, han rebut les dues dosis de la vacuna i, per tant, tenen una immunitat total enfront del virus 99.821 persones (800 més que dilluns) i es frega el 2 % de la població amb aquesta protecció, mentre que 76.021 persones disposen, almenys, d’una de les dues vacunes. La Comunitat Valenciana ha injectat fins ara el 89 % de les dosis que ha rebut.

Marzà anuncia la immunització de 100.000 docents d’ací a unes setmanes

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, va assegurar ahir davant de la Comissió d’Educació de les Corts que, en les pròximes setmanes, es procedirà a la vacunació de 100.000 docents i personal en contacte directe amb l’alumnat. La vacuna la rebran professionals dels centres públics, privats i concertats. Educació va reivindicar des del primer moment davant del Ministeri de Sanitat que el personal docent formara part de la fase 2 de vacunació. I així ocorrerà. Els docents de menys de 55 anys rebran la vacuna AstraZeneca. La primera dosi, les pròximes setmanes, quan arriben el nombre de vacunes suficients; i, la segona, entre 10 i 12 setmanes després, per a augmentar encara més l’eficàcia. Marzà va assenyalar que s’ha demostrat que els centres són espais «segurs». 

Pulsa para ver más contenido para ti