Síguenos en redes sociales:

L’AVL llança una aplicació per a facilitar les consultes gramaticals

L’objectiu és ajudar els usuaris a resoldre qualsevol dubte

L’AVL llança una aplicació per a facilitar les consultes gramaticals

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha llançat Gramàtic-ON, una aplicació informàtica per a facilitar les consultes gramaticals i ajudar els usuaris a resoldre qualsevol dubte que puguen tindre en aquest camp.

Amb les preguntes “Estàs preparant un examen de valencià?” i “Estàs redactant un escrit i se t’ha plantejat algun dubte gramatical?” comença el tutorial de l’AVL per a donar a conéixer la seua nova aplicació, segons informa, aquest dilluns, l’entitat.

L’aplicació s’anomena Gramàtiques Normatives Valencianes i pot consultar-se en el web de l’AVL (www.avl.gva.es/gnv/), tant des de l’ordinador com des de qualsevol dispositiu mòbil.

Segons les fonts, es tracta d’una manera còmoda i senzilla d’estar connectat sempre amb el Gramàtic-ON, la denominació curta amb què també es coneix la nova aplicació acadèmica.

Aquest programa informàtic no requereix cap instal·lació i permet consultar fàcilment les dues gramàtiques publicades per la institució normativa: la Gramàtica normativa valenciana i la Gramàtica valenciana bàsica.

El vídeo tutorial que acompanya l’aplicació gramatical explica a l’usuari, de manera clara i àgil, com utilitzar-la per a traure el màxim profit a aquesta eina.

Segons les fonts, “tot està a l’abast: l’ús de les majúscules, els signes de puntuació, l’accentuació, la dièresi, els apòstrofs, les preposicions o les actualitzacions que s’introduïsquen en la gramàtica valenciana.

L’aplicació permetrà a l’usuari explorar les gramàtiques normatives valencianes i, com assegura el cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics, Josep Lacreu, “la gramàtica deixarà de tindre secrets”.

El Gramàtic-ON mostra, per defecte, la informació corresponent a la Gramàtica valenciana bàsica, però amb només un clic o un toc de dit també es pot consultar l’apartat corresponent a la Gramàtica normativa valenciana.

Per a fer més completa la consulta, l’aplicació proporciona diferents modalitats de consulta; no només es pot buscar qualsevol apartat a través d’un índex, semblant al que es pot trobar en qualsevol gramàtica editada en paper, sinó també per text lliure, fent cerques a partir de qualsevol paraula o per termes gramaticals.

Té també una connexió directa amb el Diccionari normatiu valencià (DNV), que permet enllaçar la informació de les gramàtiques amb la del diccionari, així com uns botons de navegació que permeten anar avant i arrere en l’historial de navegació i la possibilitat de compartir la informació per mitjà de WhatsApp, les xarxes socials o el correu electrònic.

El Gramàtic-ON és un instrument per a fer més accessibles les normes gramaticals que regulen l’ús del valencià, segons les fonts.

Pulsa para ver más contenido para ti