Síguenos en redes sociales:

El Consell admet que ha d'agilitar els parcs de renovables

Mireia Mollà destaca el 'boom' que viu el sector i reconeix que la tramitació «s'ha de fer ràpidament»

El Consell admet que ha d'agilitar els parcs de renovables

El Consell va admetre ahir que ha d'agilitar la tramitació dels parcs renovables de la Comunitat Valenciana com reclama la patronal valenciana (Avaesen) per l'embós burocràtic que pateixen, com ha estat informant aquest periòdic en els últims mesos. La Generalitat va aprovar fa un any una llei autonòmica per a accelerar la instal·lació de parcs solars i eòlics a la Comunitat, però la tramitació està embossada per falta de personal. 

L'Administració valenciana ha rebut més de 400 sol·licituds per a instal·lar plantes de plaques fotovoltaiques de menys de 50 megavats, en el que la consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, va titllar com un 'boom' d'aquesta mena d'instal·lacions. A més, l'Estat tramita els megaparcs de més de 50 megavats. 

En el cas dels parcs mitjans i xicotets que depenen del Consell, Mollà va recordar ahir que aquestes peticions han de passar per tres organismes: un òrgan substantiu en la Conselleria d'Economia i després altres dos en Territori i Medi Ambient. De moment, segons va admetre Mollà, en el seu àmbit encara no hi ha cap sol·licitud per a estudiar. 

La consellera va insistir que «és evident que hi ha un 'boom'» d'aquesta mena d'energies i que «s'ha de fer ràpidament». En aquest sentit, va remarcar el decret d'agilitació d'implantació de renovables a la Comunitat Valenciana. 

Per a Mollà, «hem de protagonitzar la transició energètica». En aquest sentit, va apuntar que per a 2030 la Comunitat Valenciana ha de produir 10.000 dels 100.000 megavats que corresponen a Espanya. «Som la comunitat que patirà les conseqüències del canvi climàtic de manera més virulenta i serem els màxims beneficiats d'una transició ecològica, valenta i àgil», va agregar. 

El sector està en plena ebullició. El fons israelià Enlight va informar el dimarts que ha comprat part dels drets de la inversió multimilionària que Renovalia està fent a la C. Valenciana per a desplegar-hi parcs solars. Els projectes de Renovalia impliquen una inversió de 600 milions.

Pulsa para ver más contenido para ti