Síguenos en redes sociales:

Un equip d’arqueòlegs comença una nova excavació a València la Vella

Aquest jaciment a Riba-roja de Túria és un dels més importants d’Espanya pel valor dels objectes visigots que s’han trobat en la zona

Un equip d’arqueòlegs inicia una excavació nova a València la Vella

9

Durant 15 dies, un equip d’arqueòlegs treballarà al jaciment de València la Vella. Serà durant dues setmanes, per a tractar de descobrir noves troballes en aquest entorn visigot que explica els orígens del poble valencià quan s’hi van assentar els visigots.

Els treballs d’excavació han començat hui i fins allí s’ha desplaçat l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, per a fer un seguiment dels avanços al costat dels coordinadors del projecte. Ara com ara, en la zona, s’han trobat estructures arquitectòniques noves, monedes i ceràmica.

Cal destacar que aquestes troballes no estan al marge del públic: ahir es va organitzar la primera jornada de portes obertes al jaciment, on els assistents van fer un recorregut pel lloc al costat dels arqueòlegs Albert Ribera, Josep Maria Macías i Miquel Roselló, coordinadors del projecte.

És la primera de dues trobades, ja que el pròxim 16 de setembre, a les 18 hores, s’organitzarà una altra excursió per al públic.

Pulsa para ver más contenido para ti